Kvasci (Zymaflore i Actiflore asortiman)

Kvasci (Zymaflore i Actiflore asortiman)

ZYMAFLORE® ÉGIDE

Kombinacija dva soja (Torulaspora delbrueckii  i Metschnikowia pulcherrima) u biozaštiti berbe, grožđa i mošta, kao strategija smanjenja korištenja SO2. Ta dva soja su odabrana iz autohtone flore grožđa zbog organoleptičke neutralnosti. Koloniziraju medij i kontroliraju mikrofloru u fazama prije fermentacjie. Biozaštitni učinak manifestira se kao:

  • Kolonizacija medija bez fermentacijske aktivnosti (nema asimilacije šećera ili dušika, nema razlike u turbiditetu na kraju taloženja)

  • Ograničavanje rasta autohtone mikroflore

  • Olakšana implementacija inokuliranog soja Saccharomycesa

Preporučena doza: 2-5 g/hL ZYMAFLORE EGIDE direktno, rehidratirano ili nehidratirano, na grožđe ili mošt (zdravo grožđe). Korisiti dozu od 10 g/hL u slučaju da su temperature manje od 5°C. Nakon toga, inokulirati Saccharomyces cerevisiae (u običajenoj dozi) kako bi osigurali završenu alkoholnu fermentaciju.

Pakovanje: 500 g

ZYMAFLORE® Alpha TD n. Sacch

Ne-Saccharomyces kvasac za kompleksan aromatski profil i vina punijeg okusa. Za hladnu maceraciju crnih vina i sve bijele i rosé sorte.

  • Pojačava aromatski potencijal i kompleksnost sortnih i fermentacijskih aroma.
  • Naglašava punoću u ustima zbog proizvodnje polisaharida.
  • Niska proizvodnja hlapive kiseline kod mošta s visokim udjelom šećera i zaraženog Botrytisom
  • Kontrolira mikrobiološku floru za vrijeme hladne maceracije
  • Kontrola autohtone mikroflore kao dio strategije smanjenja SO2 u vinu.

ZYMAFLORE® ALPHA se inokulira 24 do 72 sata prije dodatka odabranog Saccharomyces cerevisiae - tako se osigurava uspješan završetak alkoholne fermentacije uz senzorski učinak kojeg pruža ZYMAFLORE® ALPHA.

Doza: 30 g/hL za suha vina; 40 g/hL za desertna vina.

Pakovanje: 500 g

ZYMAFLORE® XPURE

Kvasac za sortna crna vina. Pojačava čistoću arome. ZYMAFLORE® XPURE je prilagođen proizvodnji crnih vina s aromatskom čistoćom i punom ekspresijom  aromatskog potencijala grožđa.

  • Smanjuje percepciju vegetalnog karaktera.
  • Naglašava crno voće i aromatsku svježinu.
  • Omogućuje proizvodnju vina s naglašenim osjećajem mekoće u ustima (Hsp12 protein)
  • Izvrsne frementacijske karakteristike.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 125 g, 500 g i 10 kg

ZYMAFLORE® FX10

Kvasac za strukturirana vina svilenkastih tanina. Cabernet Sauvignon, Plavac mali, Merlot...

  • Naglašava voćni karakter vina.
  • Dokazana izdržljivost stanica pri višim temperaturama fermentacije.
  • Očuvanje sortne prepoznatljivosti i značajki terroira (vrlo malo fermentacijskih aroma).
  • Idealan za odležavanje na talogu, oslobađanje Hsp12 proteina (percepcija slatkoće).
  • Visok udio nastalih polisaharida (doprinosi omekšavanju tanina).
  • Pomaže u prikrivanju tzv. zelenog karaktera.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® RX60

Kvasac za voćna i začinjena crna vina. Syrah, Grenache, Merlot i Tempranillo.

  • Jaki utjecaj na proizvodnju aroma (crni ribizl i bobičasto voće).
  • Smanjena proizvodnja H2S.
  • Bakterije LACTOENOS® 450 PreAc se preporučuju za ranu koinokulaciju za očuvanje aromatske svježine.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® F15

Kvasac za zaokružena vina punog tijela izoliran s jednog od najboljih terroira u Bordeauxu. Za Merlot, Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc, Plavac mali, Pinot crni...

  • Široki aromatski spektar.
  • Sigurnost fermentacije, kompatibilnost sa sojevima bakterija.
  • Za vina s potencijalom za dulje odležavanje.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® RB2

Kvasac za voćna i elegantna crna vina. Pinot Noir, Merlot... Soj izoliran s jednog od najboljih posjeda u Burgundiji.

  • Mala adsorpcija tvari boje.
  • Naglašava aromu višnje/trešnje.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® F83

Kvasac za mekana, voćna i cvjetna crna vina. Grenache, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo, Syrah...

  • Soj je izoliran u Toskani; Sangiovese.
  • Proizvodi veliku količinu aroma crvenog voća.
  • Idealan za tipične sorte mediteranskog grožđa.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g

ZYMAFLORE® RB4

Kvasac za vrhunska crna vina, izoliran u Beaujolaisu.

  • Proizvodi značajnu količinu aroma crvenog voća.
  • Pogoduje brzom početku MLF.
  • Daje aromatična, voćna, zaokružena vina.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g

ZYMAFLORE® DELTA

Kvasac za aromatična bijela i rosé vina. Graševina, Sauvignon, Rajnski rizling, Malvazija, Pošip, Pinot sivi...

  • Kompleksna i elegantna vina.
  • Jako izražene citrusne note, pogotovo grejpa.
  • Optimalni uvjeti: turbiditet 150 - 250 NTU.
  • Smanjen nastanak sumpornih spojeva, čak i kod viših NTU vrijednosti.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g

ZYMAFLORE® X5

Kvasac za aromatična bijela vina s naglašenom ekspresijom tiola. Sauvignon Blanc, Pinot bijeli, Pošip,

  • Riesling, Graševina & rose...
  • Snažna ekspresija hlapivih tiola (šimšir, tropsko voće) i proizvodnja fermentacijskih aroma.
  • Svježa i kompleksna vina.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® X16

Kvasac za moderna i stilski aromatična bijela i rose vina. Chardonnay, Graševina , Malvazija, Pošip, Chenin Blanc...

  • Vrlo jaka fermentacijska kinetika.
  • Naglašene arome (breskva, bijelo cvijeće, marelica, …).
  • Bez nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
  • Niska koncentracija nastalog H2S.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® CX9

Selekcioniran s jednog od najboljih terroira u Burgundiji i pomoću križanja. Za Chardonnay.

  • Naglašava note badema, svježeg lješnjaka, limun i tostiranog kruha.
  • Vinu daje zaokruženost, balansirajući potencijalnu visoku kiselost.
  • POF (-) karakter – ne proizvodi fenolne spojeve; čist i delikatan vinski profil.
  • Preporuča se za vinifikaciju Chardonnaya.

Doza: 20 - 30 g/hL

Pakovanje: 500 g


 

ZYMAFLORE® VL1

Kvasac za elegantna i odležana bijela vina. Chardonnay, Graševina, Rajnski rizling, Graševina, Chenin, Muškat...

  • POF (-) karakter, nema nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
  • Visoka enzimska aktivnost ß-glukozidaze.
  • Naglašene cvijetne terpenske sortne arome.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® VL2

Kvasac za profinjena vina fermentirana u drvenim bačvama. Chardonnay, Pošip, Sémillon, Viognier...

  • POF (-) karakter; nema nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
  • Visoka koncentracija proizvedenih polisaharida.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® VL3

Kvasac za elegantna vina s izraženom ekspresijom hlapivih tiola. Sauvignon blanc, Graševina, Rizlin, Pinot bijeli...

  • Izoliran u jednom od najboljih vinograda Sauvignon Blanca u Bordeauxu.
  • Dobra sposobnost proizvodnje sortnih aroma tipičnih za Sauvignon Blanc iz bezmirisnih prekursora u moštu.
  • Punoća i zaokruženost u ustima.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® ST

Kvasac za slatka vina od grožđa inficiranog Botrytisom. Vina kasnih berbi.

  • Soj izoliran u Sauternesu.
  • Osjetljiv na SO2 zbog usporene fermentacije. Smanjena koncentracija spojeva koji vežu SO2.
  • Otpornost na visoke koncentracije šećera.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g


 

ZYMAFLORE® SPARK

Kvasac za pjenušava vina i teške uvjete fermentacije.

  • Za fermentaciju vina i za sekundarnu fermentaciju pjenušavih vina.
  • Otporan na teške uvjete fermentacije (potencijalni alkohol, turbiditet, temperatura).
  • Podnosi visoke koncentracije SO2 i alkohola.

Doza: 20 - 30 g/hL.

30 - 50 g/hL u slučaju zaustavljene fermentacije

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® 011 BIO

Kvasac certificiran kao organski u skladu s Europskom regulativom o organskoj proizvodnji CE 834/2007 i 889/2008. U suglasnosti i s U.S. National Organic Program (NOP) za organsku proizvodnju.

Ovaj soj Saccharomyces cerevisiae je selekcioniran zbog svojih izvanrednih fermentacijskih sposobnosti – tolerancije na visoki alkohol, bez utjecaja na tipičnost sorte i niske koncentracije proizvedenih srednjelančanih masnih kiselina koje inhibiraju bakterije jabučno-mliječne fermentacije.

Zbog tolerancije na alkohol, ZYMAFLORE® 011 BIO je dobro prilagođen za ponovno pokretanje zaustavljene fermentacije ili ponovne inokulacije u slučaju usporene spontane fermentacije.

Doza: 20 - 30 g/hL; 30 - 50 g/hL u slučaju zaustavljene fermentacije.

Pakovanje: 500 g

ACTIFLORE® BO213 (ex Actiflore Bayanus)

Čisti aromatski profil. Ponovno pokretanje zaustavljenih fermentacija i grožđe s visokim koncentracijama šećera, crna i bijela vina. Fruktofilan kvasac.

  • Vrlo dobra sposobnost ponovnog pokretanja usporene ili zaustavljene fermentacije.
  • Izvrsne fermentacijske karakteristike.
  • Fermentira na niskim temepraturama (10-12˚C).
  • Podnosi visoke šećere i ekstremno visok alkohol (18 % v/V).
  • Kompatibilan s bakterijama za jabučno-mliječnu fermentaciju. .

Doza: 20 - 30 g/hL; 30 - 50 g/hL za zaustavljene fermentacije.

Pakovanje: 500 g/10 kg


 

ACTIFLORE® F33

Niska koncentracija hlapive kiselosti, oslobađanje polisaharida, sigurnost fermentacije. Za crna i bijela vina.

  • Izvrstan za proizvodnju elegantnih crnih vina.
  • Balans i mekoća zbog visoke koncentracije oslobođenih polisaharida.
  • Izvrsne fermentacijske karakteristike i kinetika u širokom temperaturnom rasponu.
  • Vrlo dobra tolerancija na alhohol i niska potreba za dušikom.
  • Vrlo niska koncentracija hlapive kiselosti.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ACTIFLORE® ROSÉ

Odličan izbor za voćna rose vina, pogotovo kada se radi od sorti s niskim aromatskim potencijalom.

  • Začinske i voćne arome.
  • POF(-) karakter (nema proizvodnje vinil fenola), stvaranje delikatnih i čistih vinskih profila.
  • Prilagodljivi kvasac, osigurava brzu fermentaciju.
  • Visoka razina proizvedenih fermentacijskih aroma.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg.

ACTIFLORE® RMS2

Kvasac za teške uvjete, niska proizvodnja sumpornih spojeva.

  • Kvasac izoliran zbog svojih vrhunskih mogućnosti kod fermentacije bijelih vina.
  • Prilagođen za ekstremne uvjete u proizvodnji bijelih vina (veliki volumen, nizak turbiditet, niska temperatura, anaerobni uvjeti…).
  • Vrlo niska razina proizvedenog H2S
  • Također se preporučuje i za sekundarnu fermentaciju u proizvodnji pjenušavih vina.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg.

ACTIFLORE® CEREVISIAE

Starter kvasac.

  • Kvasac selekcioniran zbog mogućnosti brzog pokretanja fermentacije.
  • Nema značajnog utjecaja na sortni karakter vina.

Doza: 15 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg.