Proizvodi od kvasaca

Proizvodi od kvasaca

POWERLEES® ROUGE

Proizvod baziran na inaktiviranim kvascima i ß-glukanazi za bistrenje već u fermentaciji.

  • Sadrži specifične spojeve koji omekšavaju vino od same alkoholne fermentacije.
  • Ekstrakcija spojeva s visokim senzorskim potencijalom (peptidi iz Hsp12 proteina); i ß-glukanaza pomaže brzoj ekstrakciji peptida koji su prisutni u staničnim stijenkama inaktiviranih kvasaca i autolizatima kvasaca.
  • Doprinosi stabilizaciji vina kroz oslobađanje manoproteina.
  • Olakšava filtraciju.

Za vina koja idu brzo na tržište.

Doza: 15-40 g/hL.

Pakiranje: 1 kg/5 kg.

FRESHAROM®

Specifično sredstvo od inaktiviranih kvasaca s visokim antoksidacijskim kapacitetom.

Sredstvo bogato glutationom koji ima značajno viši antioksidacijski potencijal nego SO2 ili askorbinska kiselina.

  • Osigurava kvascima asimilirajuće prekursore glutationu (cistein, N-acetilcistein...) za vrijeme aklkoholne fermentacije i posljedično veću sintezu tog tripeptida.
  • Efikasno štiti aromatski potencijal vina i sprječava pojavu oksidiranih aroma.
  • Osigurava aromatičnija vina s poboljšanim potencijalom za odležavanje.

Doza: 20-30 g/hL. Dodati u tank za vrijeme 1/3. alkoholne fermentacije.

Pakiranje: 1 kg/5 kg.

OENOLEES® MP

Ekstrakt iz staničnih stijenki kvasaca (manoproteini) bogat specifičnim peptidima (Patent EP 1850682) i polisaharidima.

  • Djeluje na povećanje osjeta slatkoće u vinu (crna i bijela vina).
  • Omogućuje vinarima bolji balans kiselina i gorčine.
  • Može se dodati u vino tijekom dozrijevanja ili pred punjenje.

Doza: 10-30 g/hL.

Pakiranje: 1 kg.

OENOLEES®

Specifičan proizvod od stanica kvasaca s visokim sadržajem peptida za vrhunska vina (Patent 1850682).

  • Smanjuje osjećaj agresivnosti vina: djeluje na polifenole odgovorne za gorčinu i trpkost vina.
  • Povećava osjećaj slatkoće vina: specifični peptidi nastali autolizom kvasaca imaju jako nizak senzorski prag osjetljivosti (16 mg/L, u usporedbi s 3 g/L saharoze).
  • Pomaže u smanjivanju koncentacije ohratoksina A.
  • Dozvoljen za korištenje u organskoj proizvodnji vina.

Doza: 20-40 g/hL

Pakiranje: 1 kg/5 kg.


 

MANNOFEEL®

Proizvod sadrži 100% manoproteine ekstrahirane iz stanične stijenke Saccharomyces cerevisiae te naglašava punoću, zaokruženost i dugotrajnost u ustima.

  • 100% manoproteini, prirodno prisutni u vinu.
  • Sudjeluje u stabilizaciji vina na tartarate.
  • Utječe na stabilizaciju boje.
  • Ne utječe na balans, svježinu i voćnost vina.
  • 100% topljiv s trenutnim djelovanjem pri kraju dozrijevanja i u pripremi za punjenje vina.
  • Odlična filterabilost; MANNOFEEL® ne mijenja filterabilnost vina.

Doza: 25-150 mL/hL.

Pakiranje: 1.08 kg.

MANNOSTAB® LIQUIDE 200

Sadrži jedini manoprotein, prirodno prisutan u vinu, koji ima sposobnost stabilizacije kalijevog tartarata: Mp40. Enzimatski je ekstrahiran iz stanične stijenke kvasca prema patentiranom postupku (patent br. 2726284) koji štiti i osigurava stabilizacijski učinak Mp40.

  • Inhibicija kristalizacije soli kalijevog bitratarata.
  • Ne utječe na vino organoleptički.
  • Prirodno prisutan u vinu.
  • Stabilizira bijela, rosé i crna vina; mirna i pjenušava vina; filtrirana i nefiltrirana vina.
  • Nema otpada, niti utroška vode i energije.

Doza: 50-150ml/ hL.

Pakiranje:1.08 kg/10.8 kg.

MANNOSPARK® - novi proizvod

Specifični manoproteini iz stanične stijenke kvasaca (Patent 2726284).

  • Pospješuje kolidnu i stabilnost na tartarate.
  • Poboljšava pjenušave karakteristike vina.
  • Utječe na veličinu i eleganciju mjehurića.
  • Produljava postojanost pjenice na površini vina u čaši.
  • Omogućava stvaranje izdašnijeg obruba pjene.

Preporučena doza: 100-200 mL/hL

Pakiranje: 1 i 10 L