
Enzimi

LAFASE® HE GRAND CRU
Za tradicionalnu materaciju. Proizvode strukturirana vina bogata bojom i elegantnim taninima.
- Mikrogranulirani pektolitički enzim sa sekundarnom aktivnošću.
- Povećava sposobnost vina za odležavanje potičući ekstrakciju stabilnih fenolnih spojeva i polisaharida.
- Povećava osjećaj slatkoće i smanjuje trpkoću u vinuekstrakcijom malih polisaharida (RGII) i manje velikih polisaharida (PRAG).
- Povećava volulmen samotoka.
- Olakšava bistrenje vina.
Doza: 3-5 g/100 kg grožđa.
Pakiranje: 100 g/500 g

LAFASE® FRUIT
Za kratke maceracija s ili bez hladne predfermentacijske maceracije.
Mikrogranulirani pektolitički enzim sa sekundarnom aktivnošću.
- Naglašava voćni potencijal vina poticanjem nježne ekstrakcije fenolnih spojeva i aroma iz pokožice grožđa minimalizirajući potrebu za mehaničkim radnjama.
- Povećava volulmen samotoka.
- Olakšava bistrenje vina.
Doza: 3-5 g/100 kg grožđa.
Pakiranje: 250 g.

LAFASE® XL Extraction
Pogodan za maceraciju kod proizvodnje bijelih i crnih vina.
- Tekući pektolitički enzimi.
- Povećava volumen samotoka i iskorištenje.
- Pospješuje oslobađanje spojeva iz pokožice grožđa.
- Smanjuje mehaničke radnje.
- Olakšava pročišćavanje mošta i vina.
Doza: 2 – 4 mL/100 kg grožđa.
Pakiranje: 1.16 kg/11,6 kg.

LAFASE® THERMO LIQUIDE
Za mošteve koji su termički obrađeni za olakšavanje pročišćavanja i prešanja.
- Tekući pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
- Brzo i efikasno pročiščavanje u širokom temperaturnom rasponu (<65°C).
- Olakšava prešanje i povećava volumen samotoka.
- Smanjuje viskozitet mošta.
Doza: 3 - 5 mL/100 kg grožđa.
Pakiranje: 1.15 kg.

LAFAZYM® EXTRACT
Za maceraciju pri niskim temperaturama za aromatična sortna vina za bijela i rose vina.
Mikrogranulirani pektolitčki enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
- Skraćuje vrijeme maceracije.
- Pospješuje ekstrakciju prekursora aroma i poboljšava aromatski potencijal mošta.
- Povećava iskorištenje i poboljšava pročišćavanje mošta.
Doza: 2 - 3 g/100 kg grožđa.
Pakiranje: 250 g.

LAFAZYM® PRESS
Za prešanje bijelog i crnog goržđa; opitmiziranje volumena mošta u proizvodnji bijelih i rose vina.
Pročišćeni mikrogranulirani pektolitički enzimi.
- Povećava volumen samotoka i prve preševine (bijela i rosé).
- Kraćuje duljinu i broj ciklusa prešanja.
- Pospješuje pročišćavanje i filterabilnost.
Doza: 2 - 5 g/100 kg grožđa.
Pakiranje: 100 g/500 g.

LAFASE® XL PRESS
Za prešanje bijelog i crnog grožđa i optimiziranje volumena soka u proizvodnji bijelih i rose vina.
Pročišćeni tekući pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
- Povećanje voluena samotoka.
- Štiti mošt od oksidacije.
- Skraćuje duljinu ciklusa i sprečava prekomjernu maceraciju limitirajući mehaničke radnje.
Doza: 1-4 mL/100 kg grožđa.
Pakiranje: 1,16 kg/11.6 kg.

LAFAZYM® CL
Za pročišćavanje mošta maksimiziranjem potencijala grožđa i očuvanjem terroira.
Za proizvodnju vrhinskih bijelih vina.
- Pročišćeni mikrogranulirani pektolitički enzimi.
- Poboljšava taloženje i kopaktnost taloga.
Povećava volumen pročišćenog mošta.
Doza: 0,5 - 2 g/hL.
Pakiranje: 100 g/500 g

LAFAZYM® 600 XL
Uspješno pročišćavanje mošta u širokom rasponu pH vrijednosti (2.9 - 4.0) i temperature za proizvodnju vrhunskih vina.
- Omogućuje brzu depektinizaciju čak pri niskim temperaturama (5°C).
- Smanjuje vrijeme taloženja i povećava kompaktnost taloga.
- Pogodan za sorte koje se teško talože (Traminac, Sivi pinot...).
Doza: 0.5 – 2.0 mL/hL.
Pakiranje: 0,3 kg/12 kg.

LAFASE® XL Clarification
Pogodan za pročišćavanje bijelih i rosé mošteva.
- Tekući pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
- Brza depektinizacija prije flotacije.
- Pogodan za termički obrađeni mošt.
Doza: 0.5 – 3 mL/hL.
Pakovanje: 1,19 kg/11,9 kg.

LAFAZYM® THIOLS[+]
Za oslobađanje aroma kod sorti grožđa s tiolnim karakterom.
- Mikrogranulirani pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
- Obavezno koristiti u kombinaciji s tiolnim kvascima (Zymaflore X5, Delta ili VL3).
- Povećava aromatski intenzitet vina.
Doza: 3-6 g/hL.
Pakiranje: 250 g.

EXTRALYSE®
Za poboljšanje pročišćavanja i filtraciju vina. Naglašava okus i slatkoću vina.
- Enzimi za odležavanje na talogu za proizvodnju zaokruženih vina.
- Mikrogranulirani pektolitički enzimi i ß-(1-3; 1-6) glukanaza.
- Pospješuje ekstrakciju tijekom autolize kvasaca i oslobađa veliku količinu molekula koje pridonose zaokruženosti i punoći vina.
- Poboljšava filterabilnost kod svih vina, a pogotovo u slučaju da je prisutan Botrytis.
Preporučena doza: 6 - 10 g/hL. Doza: 10 - 15 g/hL.
Pakiranje: 250 g.

LAFASE® BOOST
Kreiran kao nadopuna uobičajenim pektinazama u sporedni aktivnostima za otključavanje ili ubrzanje depektinizacije.
- Tekući oblik pektolitičkih enzima sa sekundarnom aktivnošću.
- Djeluje u sinergiji s uobičajenim pektinazama i omogućuje pravovremenu i potpunu depektinizaciju.
- Skraćuje vrijeme potrebno za negativan pektin test.
- Osigurava kompaktan talog.
Doza: 1 - 1,5 mL/hL (u kombinaciji s uobičajenom pektinazom).
Pakiranje: 0,29 kg/1,17 kg

LAFAZYM® AROM
Za aromatična vina koja se proizvode od Muškata, Rieslinga, Traminaca, Syraha...
- Mikrogranulirani pektolitički enzimi i ß-glukozidaza.
- Povećava intenzitet aroma u vinima koja se rade od grožđa bogatog glikoliziranim prekursorim (terpeni, norizoprenoidi…).
- Koristiti nakon alkoholne fermentacije na gotovim vinima ili na bazi za pjenušac.
Doza: 2 - 4 g/hL.
Pakiranje: 100 g.

LYSOZYM
Specifično djelovanje na Gram pozitivne bakterije.
- Mikrogranulirani enzim muramidaza.
- Uništava staničnu stijenku Gram pozitivnih bakterija mliječnog vrenja.
- Odgađa aktivnost bakterija mliječnog vrenja smanjujući potrebe za ukupnim SO2.
- Poboljšava djelovanje SO2 u slatkim bijelim vinima i povećava mikrobiološku stabilnost.
- Sprečava rani početak jabučno-mliječne fermentacije prije kraja alkoholne fermentacije u proizvodnji crnih vina (u slučaju kod usporene ili zaustavljene fermentacije) ili kod mikrooksigenacije.
- Sprečava konkurentnost između kvasaca i bakterija.
Doza: 10 - 50 g/hL.
Pakiranje: 1 kg.

LAFASE XL FLOT® - novi proizvod
Specifičan enzim za brzu depektinizaciju mošta za flotaciju.
- Tekući pektolitički enzim sa sekundarnom aktivnošću.
- Niska cinamil-esterazna aktivnost kako bi se očuvala kvaliteta mošta.
- Brza flokulacija za optimalno pročišćavanje.
Preporučena doza: 1 - 4 mL/hL.
Pakiranje: 10 L/11.9 kg