Pročišćavanje mošta i vina

Pročišćavanje mošta i vina

VEGECOLL®

Biljni protein iz krumpira za bistrenje mošta i vina

Bez alergena, nije animalnog podrijetla, bez GMO-a.

Vrlo visoki Zeta potencijal, brzo bistrenje.

Najreaktivniji biljni protein u enologiji danas.

Brza i kompaktna flotacija s malom dozom, bolje očuvanje aroma nego s tradicionalnim preparatima za flotaciju.

Doza:

  • Flotacija: 3-10 g/hL(VEGECOLL®), 60-200mL/hL (VEGECOLL® LIQUIDE).
  • Tretiranje bijelog samotoka i rosé mošta za prevenciju oksidacije: 3-20 g/hL.
  • Tretiranje prešanog mošta (lagano prešanje) za eliminaciju oksidiranih fenolnih spojeva: 10-30 g/hL .

Pakiranje: 500 g/ 5 kg. 

             

POLYMUST® V

BiljnI protein (graška) i PVPP kao preventivni tretman protiv oksidacije.

  • Prevencija oksidacije.
  • Eliminacija oksidiranih fenolnih spojeva koji mogu vezati aromatske spojeve te mijenjati boju.
  • Kompatibilan za flotaciju i tretman vina.

Doza: 30-80 g/hL.

Pakiranje: 1 kg/10 kg.

POLYMUST® ROSE

Biljni protein (patatin, izoliran iz krumpira) i PVPP za bistrenje bijelih i rosé mošteva i vina.

  • Za uklanjanje fenolnih kiselina.
  • Za stabilizacija boje rosé mošteva i vina u fermentaciji.

Doza: 30-80 g/hL.

Pakiranje: 1 kg/ 10 kg.

POLYMUST® DC

Biljni protein (grašak) u kombinaciji s kalcijevim bentonitom i aktivnim ugljenom za bistrenje mošta, mladih vina u fermentaciji te gotovih bijelih vina.

  • Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
  • Stabilizacija boje i eliminacija oksidirajućih spojeva.
  • Dekontaminacija mošta i vina u fermentaciji.
  • Selektivna adsoprcija nestabilnih proteina iz vina

Doza: 50-120 g/hL.

Pakiranje: 1 i 10 kg.

POLYMUST® PRESS

Kombinacija PVPP-a, kalcijevog bentonita i biljnog proteina (patatina) za prevenciju redukcije ili oksidacije u prešanim vinima.

  • Za bistrenje i stabilizaciju boje crnih prešanih vina.
  • Smanjenje astrigentnosti te vegetalnih i metalni aroma.
  • Mikrobiološka stabilizacija.

Doza: 15-50 g/hL za crna vina.

           40-100 g/hL za bijela i rosé  vina.

Pakiranje: 1 kg/10 kg.

POLYMUST® ORG

Biljni protein (grašak) i kalcijev bentonit pogodan za bistrenje vina.

  • Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
  • Odličan učinak bistrenja.
  • Djeluje preventivno i kurativno na oksidaciju polifenola u bijelim i rosé vinima.

Doza: 20-60 g/hL za bijela vina.

           50-100 g/hL za rosé vina.

Pakiranje: 1 kg.

CASEI PLUS®

Kalijev kazeinat za tretiranje oksidacije i maderizacije mošta (rosé i bijela vina).

U slučaju berbe s Botrytisom, preporučuje se tretiranje mladih bijelih i rosé vina (crnih u određenim slučajevima) s CASEI PLUS za smanjenje oksidacijskog karaktera.

Smanjuje sadržaj željeza u bijelom moštu.

Doza: 5-20 g/hL za bistrenje.

           20–60 g/hL za tretman maderizacije i korekciju boje.

Pakiranje: 1 kg/5 kg/ 20 kg

POLYLACT®

Kombinacija PvPP-a i kazeina za prevenciju i tretiranje oksidacije u moštu (rosé i bijela vina).

  • Inhibira posmeđivanje i pinking, te smanjuje gorčinu.
  • Nježna i kompletna finalizacija fenolnih spojeva u moštu i vinu.

Doza: preventivni tretman: 20-40 g/hL.

            kurativni tretman: 40-100 g/hL.

Pakiranje: 1 kg/10 kg.

VINICLAR®

Polivinil-polipirolidon (PVPP) za preventivne i kurativne tretmane oksidacije mošta.

  • Uklanja polifenole odgovorne za gorčinu.
  • Smanjuje i sprječava rizik od maderizacije i pinkinga u bijelim moštevima.
  • VINICLAR® sadrži malo celuloze za bolje bistrenje i lakšu filtraciju.

Doza: 15-30 g/hL za preventivnu uporabu.
           30-80 g/hL za kurativnu uporabu kod oksidiranog mošta.

Pakiranje: 1 kg/25 kg.

VINICLAR® P

Polivinil-polipirolidon (PVPP) za preventivne i kurativne tretmane oksidacije mošta.

  • Uklanja polifenole odgovorne za gorčinu.
  • VINICLAR® P je čisti PVPP.
  • Smanjuje i sprječava rizik pinkinga u bijelim moštevima.

Doza: 20-50 g/hL za preventivnu uporabu.   

Pakiranje: 1 kg/22.7 kg.

VINICLAR® GR

Proizvod polivinil-polipirolidon (PVPP) za preventivne i kurativne tretmane oksidacije mošta.

  • Uklanja polifenole odgovorne za gorčinu.
  • Smanjuje i sprječava rizik pinkinga u bijelim moštevima.
  • Granulirani oblik.

Doza: 15-30 g/hL za preventivnu uporabu.
           30-80 g/hL za kurativnu uporabu kod oksidiranog mošta.

Pakiranje: 1 kg/20 kg.

ALBUCOLL®

Tekuće sredstvo od bjelanjaka jajeta za bistrenje i pročišćavanje crnih vina.

  • Djeluje na fenolne spojeve na način što ih smekšava i time poboljšava strukturu vina.
  • Uklanja višak gorčine i trpoće, poboljšava strukturu bez narušavanja aromatskog karaktera ili specifičnosti vina.
  • Visokokvaliteno sredstvo za pročišćavanje.

Doza: 30-80 mL/hL.

1 litra ALBUCOLL® odgovara 32–33 bjelanjaka (30 mL ALBUCOLL® jednako je 1 bjelanjku).

Pakiranje: 1 kg/5 kg.


 

ARGILACT®

Mješavina selektiranog bentonita i topivog kazeina.

  • Sprečavanje oksidacije, posmeđivanja i maderizacije.
  • Očuvanje svježine, voćnosti i nijanse vina.
  • Djeluje kao sredstvo za pročišćavanje čime se poboljšava filtarabilnost.
  • Doprinosi proteinskoj stabilnosti vina.

Doza:

  • 60-100 g/hL za bijela vina
  • 40-60 g/hL za rosé vina

Pakiranje: 1 kg/25 kg

CLEANSPARK®

Pomoćno sredstvo za riddling (bentonit/alginati) za automatsko i ručno okretanje boca koji omogućuje:

  • Savršeno bistrenje vina u bocama.
  • Brzo i potpuno taloženje čestica u vinu.
  • Stvara savršenu nakupinu kvasaca koja se skuplja u grlo boce.

Doza: 60 do 80 mL/hL.

Pakiranje: 1L/5L/21 L

GECOLL FLOTTATION®

Specijalna reaktivna tekuća želatina za flotaciju.

  • Reaktivna s česticama u vinu.
  • Omogućuje brzu flokulaciju mošta.

Doza: 30-70 mL/hL (ovisno o moštu, pH i uvjetima u podrumu).

Pakiranje: 10.5 kg

GECOLL SUPRA®

Tekuća želatina proizvedena odabirom iznimno čistih sirovina, isključivo svinjskog podrijetla.

  • Za omekšavanje preševina.
  • Može se koristiti u flotaciji.

Doza: 40-100 mL/hL.

Pakiranje: 1.05, 5.25  i 21 kg

GELAFFORT®

Tekuća želatina, isključivo svinjskog podrijetla.

Sredstvo za pročišćavanje vina.

Doza: 10-30 mL/hL.

Pakiranje: 1.05 kg/5.25 kg/21 kg.

GELAROM®

Tekuća želatina proizvedena odabirom iznimno čistih sirovina, isključivo svinjskog podrijetla.

Kod mladih zatvorenih vina dodatkom GELAROMA obnavljaju se voćnost i arome.

Doza: 30-60 mL/hL.

Pakiranje: 1.05 kg/5.25 kg/21 kg.

GÉLATINE EXTRA N°1

Visoko pročišćena želatina topiva u vrućoj vodi.

  • Brzo uklanjanje nepoželjnih fenola; bistrenje i stabilizacija.
  • Poboljšava potencijal starenja crnih vina.
  • Ova želatina iznimne čistoće ne utječe na balans i aromatske karakteristike vina.

Doza: 6-10 g/hL.

Pakiranje: 1 kg.

ICHTYOCOLLE®

Sredstvo bazirano na ribljem mjehuru prilagođeno je bistrenju i pročišćavanju bijelih i rosé vina.

  • ICHTYOCOLLE vraća organoleptičku čistoću i sjaj tretiranim vinima.
  • Kod gorkih vina ICHTYOCOLLE poboljšava uklanjanje polifenola (flokulacijom) odgovornih za gorčinu, a da pritom ne utječe na organoleptička svojstva.
  • Kod viskoznih vina (slatka bijela vina dobivena od grožđa zaraženog botritisom) ICHTYOCOLLE.
  • Smanjuje mogućnost posmeđivanja vina.

Doza: 0.5-1.5 g/hL

Pakiranje: 250 g/500 g.

MICROCOL ALPHA®

Visoko kvalitetni prirodni mikroglanulirani natrijev bentonit s visokim adsorpcijskim kapacitetom. Koristi se za stabilizaciju proteina. Pogodan za mošteve s pH vrijednostima širokog raspona.

  • Stabilizacija termolabilnih proteina.
  • Kompaktni talog.
  • Očuvanje arome.

Doza: 10-80 g/hL.

Pakiranje: 1 kg/5 kg/25 kg.

MICROCOL®CL G

Prirodni kalcijev bentonit koji ima izuzetno veliki kapacitet taloženja i veliku moć adsorpcije te omogućuje brže taloženje i stvaranja kompaktnog taloga.

  • Ima iznimnu snagu adsorpcije reagirajući s pozitivno nabijenim makromolekulama.
  • Naglašava bistroću i boju vina, ne djeluje na intenzitet arome.

Doza: 20-100 g/hL.

Pakiranje: 15 kg.


 

MICROCOL®FT

Prirodni natrijev i kalcijev bentonit za stabilizaciju vina koja idu na tangencijalnu filtraciju.

  • Ima iznimnu snagu adsorpcije reagirajući s pozitivno nabijenim makromolekulama.
  • Čuva aromatski intenzitet i poboljšava boju i nijansu vina.

Doza: 30-80 g/hL.

Pakiranje: 25 kg.


 

OVOCLARYL (EGG ALBUMIN POWDER)®

Albumin iz jaja za bistrenje koji je posebno prilagođen za smanjivanje polifenola u crnim vinima.

Kod crnih vina s nestruktuiranim taninima kojima nedostaje balans i zaokruženost, OVOCLARYL® poboljšava strukturu, uz očuvanje arome i specifičnosti vina.
Za mlada crna vina ili vina spremna za punjenje, OVOCLARYL®  uklanja nestabilne tanine i osigurava polifenolnu stabilost.
Sredstvo za bistrenje kao priprema vina za filtraciju.

Doza: 6-10 g/hL.
4 g Ovoclaryla odgovara jednom bjelanjku jajeta.

Pakiranje: 1 kg

SILIGEL®

Koloidna silika otopina koja se može koristiti u kombinaciji sa organskim sredstvima za bistrenje vina.

Poboljšava efekt bistrenja: flokulaciju i taloženje.
Sprječava prekomjerno bistrenje vina.

Doza: 20-100 mL/hL.

  • koristiti 0.5 do 1 mL SILIGEL®a u zamjenu za 1 mL želatine.
    Dodati SILIGEL prije želatine ili drugih sredstava za bistrenje.

Pakiranje: 1.3 kg/6 kg/24 kg.

VEGEFLOT® - novi proizvod

Kombinacija biljnih proteina (patatin i protein iz graška) s visokim kapacitetom flokulacije, pogodno za flotaciju.

  • Brza flotacija.
  • Prisutnost patatina doprinosi brzom smanjenju rizika oksidacije.
  • Bolje iskorištenje mošta (mali postotak taloga).
  • Bez alergena, bez animalnog izvora, bez GMO.
  • Nema rizik od prekomjernog bistrenja.

Preporučena doza:

  • Flotacija 10 - 20 g/hL
  • Bijeli i rose moštevi 10 - 40 g/hL.

Pakiranje: 1 kg/10 kg

VEGEFINE® - novi proizvod

Biljni proteini (patatini) za pročišćavanje mošta i vina.

  • Bez alergena, bez animalnih izvora, bez GMO.
  • Snažna reaktivnost prema fenolnim spojevima.
  • Mala količina taloga nakon sedimentacije.
  • Nema rizika od prekomjernog bistrenja.
  • Očuvanje aroma.

Preporučena doza:

  • Bistrenje bijelog i rose samotoka za prevenciju i tretman oksidacije: 5-30 g/hL.
  • Bistrenje preševina (niski tlakovi) radi eliminacije oksidativnih fenolnih spojeva: 10-50 g/hL.

Pakiranje: 1 i 10 kg