
Pročišćavanje mošta i vina

VEGECOLL®
Biljni protein iz krumpira za bistrenje mošta i vina
Bez alergena, nije animalnog podrijetla, bez GMO-a.
Vrlo visoki Zeta potencijal, brzo bistrenje.
Najreaktivniji biljni protein u enologiji danas.
Brza i kompaktna flotacija s malom dozom, bolje očuvanje aroma nego s tradicionalnim preparatima za flotaciju.
Doza:
- Flotacija: 3-10 g/hL(VEGECOLL®), 60-200mL/hL (VEGECOLL® LIQUIDE).
- Tretiranje bijelog samotoka i rosé mošta za prevenciju oksidacije: 3-20 g/hL.
- Tretiranje prešanog mošta (lagano prešanje) za eliminaciju oksidiranih fenolnih spojeva: 10-30 g/hL .
Pakiranje: 500 g/ 5 kg.

POLYMUST® V
BiljnI protein (graška) i PVPP kao preventivni tretman protiv oksidacije.
- Prevencija oksidacije.
- Eliminacija oksidiranih fenolnih spojeva koji mogu vezati aromatske spojeve te mijenjati boju.
- Kompatibilan za flotaciju i tretman vina.
Doza: 30-80 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/10 kg.

POLYMUST® ROSE
Biljni protein (patatin, izoliran iz krumpira) i PVPP za bistrenje bijelih i rosé mošteva i vina.
- Za uklanjanje fenolnih kiselina.
- Za stabilizacija boje rosé mošteva i vina u fermentaciji.
Doza: 30-80 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/ 10 kg.

POLYMUST® DC
Biljni protein (grašak) u kombinaciji s kalcijevim bentonitom i aktivnim ugljenom za bistrenje mošta, mladih vina u fermentaciji te gotovih bijelih vina.
- Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
- Stabilizacija boje i eliminacija oksidirajućih spojeva.
- Dekontaminacija mošta i vina u fermentaciji.
- Selektivna adsoprcija nestabilnih proteina iz vina
Doza: 50-120 g/hL.
Pakiranje: 1 i 10 kg.

POLYMUST® PRESS
Kombinacija PVPP-a, kalcijevog bentonita i biljnog proteina (patatina) za prevenciju redukcije ili oksidacije u prešanim vinima.
- Za bistrenje i stabilizaciju boje crnih prešanih vina.
- Smanjenje astrigentnosti te vegetalnih i metalni aroma.
- Mikrobiološka stabilizacija.
Doza: 15-50 g/hL za crna vina.
40-100 g/hL za bijela i rosé vina.
Pakiranje: 1 kg/10 kg.

POLYMUST® ORG
Biljni protein (grašak) i kalcijev bentonit pogodan za bistrenje vina.
- Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
- Odličan učinak bistrenja.
- Djeluje preventivno i kurativno na oksidaciju polifenola u bijelim i rosé vinima.
Doza: 20-60 g/hL za bijela vina.
50-100 g/hL za rosé vina.
Pakiranje: 1 kg.

CASEI PLUS®
Kalijev kazeinat za tretiranje oksidacije i maderizacije mošta (rosé i bijela vina).
U slučaju berbe s Botrytisom, preporučuje se tretiranje mladih bijelih i rosé vina (crnih u određenim slučajevima) s CASEI PLUS za smanjenje oksidacijskog karaktera.
Smanjuje sadržaj željeza u bijelom moštu.
Doza: 5-20 g/hL za bistrenje.
20–60 g/hL za tretman maderizacije i korekciju boje.
Pakiranje: 1 kg/5 kg/ 20 kg

POLYLACT®
Kombinacija PvPP-a i kazeina za prevenciju i tretiranje oksidacije u moštu (rosé i bijela vina).
- Inhibira posmeđivanje i pinking, te smanjuje gorčinu.
- Nježna i kompletna finalizacija fenolnih spojeva u moštu i vinu.
Doza: preventivni tretman: 20-40 g/hL.
kurativni tretman: 40-100 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/10 kg.

VINICLAR®
Polivinil-polipirolidon (PVPP) za preventivne i kurativne tretmane oksidacije mošta.
- Uklanja polifenole odgovorne za gorčinu.
- Smanjuje i sprječava rizik od maderizacije i pinkinga u bijelim moštevima.
- VINICLAR® sadrži malo celuloze za bolje bistrenje i lakšu filtraciju.
Doza: 15-30 g/hL za preventivnu uporabu.
30-80 g/hL za kurativnu uporabu kod oksidiranog mošta.
Pakiranje: 1 kg/25 kg.

VINICLAR® P
Polivinil-polipirolidon (PVPP) za preventivne i kurativne tretmane oksidacije mošta.
- Uklanja polifenole odgovorne za gorčinu.
- VINICLAR® P je čisti PVPP.
- Smanjuje i sprječava rizik pinkinga u bijelim moštevima.
Doza: 20-50 g/hL za preventivnu uporabu.
Pakiranje: 1 kg/22.7 kg.

VINICLAR® GR
Proizvod polivinil-polipirolidon (PVPP) za preventivne i kurativne tretmane oksidacije mošta.
- Uklanja polifenole odgovorne za gorčinu.
- Smanjuje i sprječava rizik pinkinga u bijelim moštevima.
- Granulirani oblik.
Doza: 15-30 g/hL za preventivnu uporabu.
30-80 g/hL za kurativnu uporabu kod oksidiranog mošta.
Pakiranje: 1 kg/20 kg.

ALBUCOLL®
Tekuće sredstvo od bjelanjaka jajeta za bistrenje i pročišćavanje crnih vina.
- Djeluje na fenolne spojeve na način što ih smekšava i time poboljšava strukturu vina.
- Uklanja višak gorčine i trpoće, poboljšava strukturu bez narušavanja aromatskog karaktera ili specifičnosti vina.
- Visokokvaliteno sredstvo za pročišćavanje.
Doza: 30-80 mL/hL.
1 litra ALBUCOLL® odgovara 32–33 bjelanjaka (30 mL ALBUCOLL® jednako je 1 bjelanjku).
Pakiranje: 1 kg/5 kg.

ARGILACT®
Mješavina selektiranog bentonita i topivog kazeina.
- Sprečavanje oksidacije, posmeđivanja i maderizacije.
- Očuvanje svježine, voćnosti i nijanse vina.
- Djeluje kao sredstvo za pročišćavanje čime se poboljšava filtarabilnost.
- Doprinosi proteinskoj stabilnosti vina.
Doza:
- 60-100 g/hL za bijela vina
- 40-60 g/hL za rosé vina
Pakiranje: 1 kg/25 kg

CLEANSPARK®
Pomoćno sredstvo za riddling (bentonit/alginati) za automatsko i ručno okretanje boca koji omogućuje:
- Savršeno bistrenje vina u bocama.
- Brzo i potpuno taloženje čestica u vinu.
- Stvara savršenu nakupinu kvasaca koja se skuplja u grlo boce.
Doza: 60 do 80 mL/hL.
Pakiranje: 1L/5L/21 L

GECOLL FLOTTATION®
Specijalna reaktivna tekuća želatina za flotaciju.
- Reaktivna s česticama u vinu.
- Omogućuje brzu flokulaciju mošta.
Doza: 30-70 mL/hL (ovisno o moštu, pH i uvjetima u podrumu).
Pakiranje: 10.5 kg

GECOLL SUPRA®
Tekuća želatina proizvedena odabirom iznimno čistih sirovina, isključivo svinjskog podrijetla.
- Za omekšavanje preševina.
- Može se koristiti u flotaciji.
Doza: 40-100 mL/hL.
Pakiranje: 1.05, 5.25 i 21 kg

GELAFFORT®
Tekuća želatina, isključivo svinjskog podrijetla.
Sredstvo za pročišćavanje vina.
Doza: 10-30 mL/hL.
Pakiranje: 1.05 kg/5.25 kg/21 kg.

GELAROM®
Tekuća želatina proizvedena odabirom iznimno čistih sirovina, isključivo svinjskog podrijetla.
Kod mladih zatvorenih vina dodatkom GELAROMA obnavljaju se voćnost i arome.
Doza: 30-60 mL/hL.
Pakiranje: 1.05 kg/5.25 kg/21 kg.

GÉLATINE EXTRA N°1
Visoko pročišćena želatina topiva u vrućoj vodi.
- Brzo uklanjanje nepoželjnih fenola; bistrenje i stabilizacija.
- Poboljšava potencijal starenja crnih vina.
- Ova želatina iznimne čistoće ne utječe na balans i aromatske karakteristike vina.
Doza: 6-10 g/hL.
Pakiranje: 1 kg.

ICHTYOCOLLE®
Sredstvo bazirano na ribljem mjehuru prilagođeno je bistrenju i pročišćavanju bijelih i rosé vina.
- ICHTYOCOLLE vraća organoleptičku čistoću i sjaj tretiranim vinima.
- Kod gorkih vina ICHTYOCOLLE poboljšava uklanjanje polifenola (flokulacijom) odgovornih za gorčinu, a da pritom ne utječe na organoleptička svojstva.
- Kod viskoznih vina (slatka bijela vina dobivena od grožđa zaraženog botritisom) ICHTYOCOLLE.
- Smanjuje mogućnost posmeđivanja vina.
Doza: 0.5-1.5 g/hL
Pakiranje: 250 g/500 g.

MICROCOL ALPHA®
Visoko kvalitetni prirodni mikroglanulirani natrijev bentonit s visokim adsorpcijskim kapacitetom. Koristi se za stabilizaciju proteina. Pogodan za mošteve s pH vrijednostima širokog raspona.
- Stabilizacija termolabilnih proteina.
- Kompaktni talog.
- Očuvanje arome.
Doza: 10-80 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/5 kg/25 kg.

MICROCOL®CL G
Prirodni kalcijev bentonit koji ima izuzetno veliki kapacitet taloženja i veliku moć adsorpcije te omogućuje brže taloženje i stvaranja kompaktnog taloga.
- Ima iznimnu snagu adsorpcije reagirajući s pozitivno nabijenim makromolekulama.
- Naglašava bistroću i boju vina, ne djeluje na intenzitet arome.
Doza: 20-100 g/hL.
Pakiranje: 15 kg.

MICROCOL®FT
Prirodni natrijev i kalcijev bentonit za stabilizaciju vina koja idu na tangencijalnu filtraciju.
- Ima iznimnu snagu adsorpcije reagirajući s pozitivno nabijenim makromolekulama.
- Čuva aromatski intenzitet i poboljšava boju i nijansu vina.
Doza: 30-80 g/hL.
Pakiranje: 25 kg.

OVOCLARYL (EGG ALBUMIN POWDER)®
Albumin iz jaja za bistrenje koji je posebno prilagođen za smanjivanje polifenola u crnim vinima.
Kod crnih vina s nestruktuiranim taninima kojima nedostaje balans i zaokruženost, OVOCLARYL® poboljšava strukturu, uz očuvanje arome i specifičnosti vina.
Za mlada crna vina ili vina spremna za punjenje, OVOCLARYL® uklanja nestabilne tanine i osigurava polifenolnu stabilost.
Sredstvo za bistrenje kao priprema vina za filtraciju.
Doza: 6-10 g/hL.
4 g Ovoclaryla odgovara jednom bjelanjku jajeta.
Pakiranje: 1 kg

SILIGEL®
Koloidna silika otopina koja se može koristiti u kombinaciji sa organskim sredstvima za bistrenje vina.
Poboljšava efekt bistrenja: flokulaciju i taloženje.
Sprječava prekomjerno bistrenje vina.
Doza: 20-100 mL/hL.
-
koristiti 0.5 do 1 mL SILIGEL®a u zamjenu za 1 mL želatine.
Dodati SILIGEL prije želatine ili drugih sredstava za bistrenje.
Pakiranje: 1.3 kg/6 kg/24 kg.

VEGEFLOT® - novi proizvod
Kombinacija biljnih proteina (patatin i protein iz graška) s visokim kapacitetom flokulacije, pogodno za flotaciju.
- Brza flotacija.
- Prisutnost patatina doprinosi brzom smanjenju rizika oksidacije.
- Bolje iskorištenje mošta (mali postotak taloga).
- Bez alergena, bez animalnog izvora, bez GMO.
- Nema rizik od prekomjernog bistrenja.
Preporučena doza:
- Flotacija 10 - 20 g/hL
- Bijeli i rose moštevi 10 - 40 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/10 kg

VEGEFINE® - novi proizvod
Biljni proteini (patatini) za pročišćavanje mošta i vina.
- Bez alergena, bez animalnih izvora, bez GMO.
- Snažna reaktivnost prema fenolnim spojevima.
- Mala količina taloga nakon sedimentacije.
- Nema rizika od prekomjernog bistrenja.
- Očuvanje aroma.
Preporučena doza:
- Bistrenje bijelog i rose samotoka za prevenciju i tretman oksidacije: 5-30 g/hL.
- Bistrenje preševina (niski tlakovi) radi eliminacije oksidativnih fenolnih spojeva: 10-50 g/hL.
Pakiranje: 1 i 10 kg