Stabilizacija vina

Stabilizacija vina

BACTICONTROL®

Formulacija na bazi kitozana, lizozima i enzima za zaštitu vina od određenih mikroorganizama te posebno bakterija mliječne kiseline. Proizvod za biokontrolu.

  • Mikrobiološka zaštita bijelog, crnog i rosé vina nakon fermentacije.
  • Jedan od načina u proizvodnji kako bi se smanjila količina SO2.
  • Omogućava usporavanje ili čak zaustavljanje MLF-a (dodatak moguć prije ili poslije alkoholne fermentacije).
  • Sinergističko djelovanje ß-glukanaze i lizozima na bakterije mliječnog vrenje, posebice Pediococcus (jer enzimsko djelovanje na polisaharide može stvoriti široku barijeru oko bakterija i ometati djelovanje lizozima).

Poboljšava bistrenje i filterabilnost vina.

Doza: 15-20 g /hL.

Pakiranje: 250 g.

CELSTAB®

Polimer celuloze biljnog podrijetla i visoke čistoće s niskim stupnjem polimerizacije i viskoznosti.

  • Tekući oblik (100 g/L) omogućuje lako dodavanje u vino.
  • Namijenjen za zaštitu vina od kristalizacije kalijevog bitartarata.
  • CELSTAB® je celulozna guma visoke čistoće i ujednačenog sastava (samo jedan pik na HPLC-u).
  • Inhibira nukleaciju i rast mikrokristala (narušavanjem površina odgovornih za formiranje kristala).
  • CELSTAB® ima visoku moć inhibicije (optimalnim stupnjem supstitucije) i uspijeva stabilizirati tartarate i u slučaju iznimno nestabilnih vina.
  • CELSTAB® je tekući CMC s najnižom koncentracijom SO2 na tržištu.

Maksimalna dopuštena doza: 100 mL/ hL.

Pakiranje:1.08 i 10.8 kg.

MANNOFEEL®

Proizvod sadrži 100% manoproteine ekstrahirane iz stanične stijenke Saccharomyces cerevisiae te naglašava punoću, zaokruženost i dugotrajnost u ustima.

  • 100% manoproteini, prirodno prisutni u vinu.
  • Sudjeluje u stabilizaciji vina na tartarate.
  • Utječe na stabilizaciju boje.
  • Ne utječe na balans, svježinu i voćnost vina.
  • 100% topljiv s trenutnim djelovanjem pri kraju dozrijevanja i u pripremi za punjenje vina.
  • Odlična filterabilost; MANNOFEEL® ne mijenja filterabilnost vina.

Doza: 25-150 mL/hL.

Pakiranje: 1.08 kg.

MANNOSTAB® LIQUIDE 200

Sadrži jedini manoprotein, prirodno prisutan u vinu, koji ima sposobnost stabilizacije kalijevog tartarata: Mp40. Enzimatski je ekstrahiran iz stanične stijenke kvasca prema patentiranom postupku (patent br. 2726284) koji štiti i osigurava stabilizacijski učinak Mp40.

  • Inhibicija kristalizacije soli kalijevog bitratarata.
  • Ne utječe na vino organoleptički.
  • Prirodno prisutan u vinu.
  • Stabilizira bijela, rosé i crna vina; mirna i pjenušava vina; filtrirana i nefiltrirana vina.
  • Nema otpada, niti utroška vode i energije.

Doza: 50-150ml/ hL.

Pakiranje:1.08 kg/10.8 kg.

MICROCOL ALPHA®

Visoko kvalitetni prirodni mikroglanulirani natrijev bentonit s visokim adsorpcijskim kapacitetom. Koristi se za stabilizaciju proteina. Pogodan za mošteve s pH vrijednostima širokog raspona.

  • Stabilizacija termolabilnih proteina.
  • Kompaktni talog.
  • Očuvanje arome.

Doza: 10-80 g/hL.

Pakiranje: 1 kg/5 kg/25 kg.


 

MICROCOL®CL G

Prirodni kalcijev bentonit koji ima izuzetno veliki kapacitet taloženja i veliku moć adsorpcije te omogućuje brže taloženje i stvaranja kompaktnog taloga.

  • Ima iznimnu snagu adsorpcije reagirajući s pozitivno nabijenim makromolekulama.
  • Naglašava bistroću i boju vina, ne djeluje na intenzitet arome.

Doza: 20-100 g/hL.

Pakiranje: 15 kg.


 

MICROCOL®FT

Prirodni natrijev i kalcijev bentonit za stabilizaciju vina koja idu na tangencijalnu filtraciju.

  • Ima iznimnu snagu adsorpcije reagirajući s pozitivno nabijenim makromolekulama.
  • Čuva aromatski intenzitet i poboljšava boju i nijansu vina.

Doza: 30-80 g/hL.

Pakiranje: 25 kg.

MICROCONTROL®

Proizvod na bazi kitozana, biljnog proteina (patatin, protein izoliran iz krumpira) i enzima za smanjenje nepoželjne mikrobne aktivnosti. Proizvod za biokontrolu.

  • Smanjenje mikrobne aktivnosti (kvasci, bakterije mliječne kiseline, ocetne bakterije).
  • Uklanjanje oksidiranih ili oksidirajućih fenolnih komponenti koje se pojavljuju u bijelim i rosé vinima.
  • Jedan od načina u proizvodnji kako bi se smanjila količina SO2.
  • Poboljšava bistrenje i filterabilnost vina.

MICROCONTROL® je najbolje dodati prije alkoholne fermentacije. Ukoliko se koristi između alkoholne i jabučno-mliječne fermentacije može usporiti početak jabučno-mliječne fermentacije.

Doza: 10 g /hL.

Pakiranje: 250 g.

OENOBRETT®

Specifična mješavina prirodnog polisaharida kitozana fungalnog podrijetla, enzima glukanaze i pektinaze koji pospješuju raspadanje i uklanjanje Brettanomycesa.

  • Kitozan djeluje na staničnu membranu i uzrokuje raspadanje stanice Brettanomycesa.
  • Enzimi imaju sinergijski učinak, oni ubrzavaju raspadanje i taloženje stanica Brettanomycesa.
  • Značajan utjecaj na smanjenje broja stanica Brettanomycesa pomaže prevenciji promjene arome.
  • Zbog svog antibakterijskog djelovanja, OENOBRETT® je nužan kako bi se smanjila upotreba SO2.

Koristi se nakon fermentacije (alkoholne i jabučno-mliječne fermetacije).

Doza: 10 g /hL.
Maksimalna legalna doza: 250 mg/L.

Pakiranje: 250 g/500 g/2.5 kg kutija.

                     23 g (doza za bačvu).

OENOBRETT® ORG

Proizvod formuliran 100% kitozan, fungalnog podrijetla. Koristi se za kontrolu Brettanomycesa. Sukladno uredbi Europske komisije za organsku proizvodnju (EC, No. 889/2008.).

  • Kitozan djeluje na staničnu membranu i uzrokuje raspadanje stanice Brettanomycesa.
  • Zbog svog antibakterijskog djelovanja, OENOBRETT® ORG nužan je za smanjenje upotrebe SO2.
  • Koristi se nakon fermentacije (alkoholne i jabučno-mliječne fermetacije).
  • Jednostavno za korištenje.

Doza: 4-10 g /hL.

Pakiranje: 100 g/1 kg.


 

OENOGOM® BIO

Čista gumiarabika u obliku sitnih čestica koje se brzo otapaju (100% verek).

  • Stabilizacija tvari boje crnih vina.
  • Bolja zaštita od zamućenja koje uzrokuju metali prisutni u vinu.
  • Zajedničko djelovanje s Polyrartarylom, za uspješniju stabilizaciju vina na tartarata.

Doza: 20-30 g/hL

Pakiranje: 2.5 kg/25 kg.

OENOGOM® INSTANT

Čista gumiarabika u obliku sitnih čestica koje se brzo otapaju (IDP proces).

  • Stabilizacija tvari boje crnih vina.
  • Omekšavanje vina omekšavanjem tanina.
  • Smanjena potreba za SO2 i očuvanje okusa.

Doza: 20-100 g/hL.

Pakiranje: 2.5 kg/25 kg.

POLYTARTRYL®

Metavinska kiselina.

Inhibitor kristalizacije soli kalijevog bitartarata

  • POLYTARTRYL®SPÉCIAL: Indeks 36/38. Može biti dodan za vrijeme zadnje filtracije.
  • POLYTARTRYL® 40: Indeks 40. Dodaje se par sati prije zadnje filtracije i punjenja.
  • SUPER POLYTARTRYL®: Indeks 40/42. Najjači indeks esterifikacije.

Maksimalna dozvoljena doza: 10 g/hL

Pakiranje: 1kg/5 kg.

 

Sorbisol K®

Kalijev sorbat.

Inhibitor kvasaca za slatka vina.

Doza: 10 g/hL za suha vina do 25 g/hL za slatka vina

Pakiranje:1 kg/25 kg

 

STABIFIX®

Odabrana i pročišćena otopina gumiarabike.

  • Stabilizira nestabilne tvari boje.
  • Povečava zaštitu od sivog loma.
  • Zajedničko djelovanje s Polytartarylom utječe na uspješniju stabilizaciju vina na tartarate.

Doza: 70-50 mL/hL.

Pakiranje: 5.5 i 22 kg.

STABIVIN®

Otopina čiste verek gumiarabike s visokim indeksom zaštite (<8) za stabilizaciju nestabilnih tvari boje u crnim vinima. Hidrofilni koloidi koji pomažu u borbi protiv zamućenja i koloidnih taloga, pri čemu se postiže maksimalna bistroća vina:

  • Stabilizira nestabilne tvari boje.
  • Pospješuje zaštitu od pojave metalnih i proteinskih zamućenja.
  • Zajedničko djelovanje s Polytartarylom utječe na uspješniju stabilizaciju vina na tartarate.

Doza: 70-150 mL/hL

Pakiranje: 1.1 kg/5.5 kg


 

STABIVIN® SP

Otopina gumiarabike proizvedena od visoko pročišćene gumiarabike.

  • Zahvaljujući specifičnosti proizvodnog procesa i stroge selekcije gumiarabike, STABIVIN® SP doprinosi koloidalnoj strukturi vina (mekoća i osjećaj u ustima).
  • Vrlo mali indeks začepljenja.
  • STABIVIN® SP je otopina gumiarabike s niskom koncentracijom SO2 (2 g/L).

Doza: 100-300 mL/hL.

Pakiranje: 1.1kg/5.5 kg/22 kg.

REDSTAB® - novi proizvod

Otopina Verek gumiarabike i kalijevog poliaspartata za stabilizaciju crnih i rose vina.

Inhibira kristalizaciju i stabilizira tvari boje.

Preporučena doza: 100-200 mL/hL

Pakiranje: 22 kg