Nobile

Nobile

BARREL REFRESH

18 DIVINE

Naglašava sturkturu i voćnost s kompleksnim završetkom (kao elegancija burgundskih bačava).

Gradijentno tostiranje, ± 20% novog drva (ovisno o vrsti)

18 mm: 14 (300x25x18mm) ± 1500 g

Doza: 1-3  barrel refresh po bačvi 4-8 mjeseci

 

18 XBASE

Naglašava intenzitet, težinu na nepcu i voćnost.

Homogeno tostiranje, ± 20% novog drva (ovisno o vrsti)

18 mm: 14 (300x25x18mm) ± 1500 g

Doza: 1-3  barrel refresh po bačvi, 4-8 mjeseci

 

18 XTREME

Naglašeno zrelo voće. Slatkoća s nijansom moka i pržene kave.

Homogeno tostiranje; ± 20% novog drva (ovisno o vrsti)

18 mm: 14 (300x25x18mm) ± 1500 g

Doza: 1-3  barrel refresh po bačvi, 4-8 mjeseci

 

REVELATION

Naglašava strukturu i aromatsku kompleksnost.

Gradijentno tostiranje, ± 20% novog drva (ovisno o vrsti)

7 mm: 7x2 (320x23x7mm) ± 800 g

Doza: 1-3  barrel refresh po bačvi, 4-8 mjeseci

 

SENSATION

Slatkoća, vanilija i tostirane note.

Homogeno tostiranje, ± 20% novog drva (ovisno o vrsti)

7 mm: 7x2 (320x23x7mm) ± 800 g

Doza: 1-3  barrel refresh po bačvi, 4-8 mjeseci



 

BLOKOVI

BLOCK 18 DIVINE

Naglašava sturkturu i voćnost s kompleksnim završetkom (kao elegancija burgundskih bačava).

Gradijentno tostiranje. 18 mm: 50 x 50 x 18 mm.

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK 18 XBASE

Naglašava intenzitet, težinu na nepcu i voćnost.

Homogeno tostiranje. 18 mm: 50 x 50 x 18 mm.

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK 18 XTREME

Naglašeno zrelo voće. Slatkoća s nijansom moka i pržene kave.

Homogeno tostiranje. 18 mm: 50 x 50 x 18 mm.

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK AMERICAN RELEVATION

Slatkoća, medenjak, laktoni. 

Gradijentno tostiranje. 7 mm: 50 x 50 x 7 mm

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK DULCE

Naglašava zaokruženost i slatkoću. Dulce de leche i karamela.

Homogeno tostiranje. 12 mm: 50 x 50 x 12 mm

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK ELITE

Naglašava tostirane note i volumen. Najsličnije tradicionalnom dozrijevanju u drvenim bačvama.

Dvostruko tostiranje. 12 mm: 50 x 50 x 12 mm

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK FRESH

Naglašva svježinu, voćnost i strukturu.

Homogeno tostiranje. 7 mm: 50 x 50 x 7 mm

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK INTENSE

Naglašava volumen, tostiranu kavu i čokoladu.

Homogeno tostiranje. 7 mm: 50 x 50 x 7 mm

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK RELEVATION

Naglašava stukturu i aromatsku kompleksnost.

Gradijentno tostiranje. 7 mm: 50 x 50 x 7 mm

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

BLOCK SENSATION

Naglašava slatkoću, vaniliju i tostirane arome.

Homogeno tostiranje. 7 mm: 50 x 50 x 7 mm

Vrijeme kontakta: 3-4 mjeseca.

Doza:

  • Bijela vina u fermentaciji i dozrijevanje 1-3 g

  • Crna vina: 3-6 g/L

 

 

 

 

ČIPSEVI I GRANULARI

NOBILE AMERICAN BLEND GRANULAR

Karamela i dim.

Veličina fragmenata: 2-7 mm; vrijeme kontakta: 6-8 mjeseci.

Doza:

  • Bijela vina: 1- 3 g/L u fermentaciji.
  • Crna vina: 1-5 g/L u fermentaciji.

 

NOBILE AMERICAN BLEND OAK CHIPS

Karamela i dim.

Veličina fragmenata: 7-15 mm. Vrijeme kontakta: 6-8 mjeseci.

Doza:

  • Bijela vina 0,5-3 g/L
  • Crna vina 1-5 g/L.

 

NOBILE AMERICAN FRESH GRANULAR

Voćnost i laktoni.

Veličina fragmenata: 2-7 mm.

Doza:

  • Bijela vina: 1- 3 g/L u fermentaciji.
  • Crna vina: 1-5 g/L u fermentaciji.

 

NOBILE BASE

Volumen i zaokruženost. Bez tostiranih aroma.

Veličina fragmenata: 7-15 mm; vrijeme kontakta: 6-8 mjeseci.

Doza:

  • Bijela vina 0,5-3 g/L
  • Crna vina 1-5 g/L.

 

NOBILE FRESH 24 M GRANULAR

Netostirano drvo. Antioksidant i struktura.

Veličina fragmenata: 2-7 mm.

Doza:

  • Bijela vina: 1- 3 g/L u fermentaciji.
  • Crna vina: 1-5 g/L u fermentaciji.

 

NOBILE FRESH

Svježina, voćnost i struktura.

Veličina fragmenata: 7-15 mm; vrijeme kontakta: 6-8 mjeseci.

Doza:

  • Bijela vina 0,5-3 g/L
  • Crna vina 1-5 g/L.

 

NOBILE INTENSE

Volumen i prženi bademi.

Veličina fragmenata: 7-15 mm. Vrijeme kontakta: 6-8 mjeseci.

Doza:

  • Bijela vina 0,5-3 g/L
  • Crna vina 1-5 g/L.

 

NOBILE SWEET GRANULAR

Vanilija i tostirane note.

Veličina fragmenata: 2-7 mm.

Doza:

  • Bijela vina: 1- 3 g/L u fermentaciji.
  • Crna vina: 1-5 g/L u fermentaciji.

 

NOBILE SWEET

Vanilija i tostirane note.

Veličina fragmenata: 7-15 mm. Vrijeme kontakta: 6-8 mjeseci.

Doza:

  • Bijela vina 0,5-3 g/L
  • Crna vina 1-5 g/L.

 

NOBILE SWEET VANILLA

Intenzivna aroma vanilije.

Veličina fragmenata: 7-15 mm; vrijeme kontakta: 6-8 mjeseci.

Doza:

  • Bijela vina 0,5-3 g/L
  • Crna vina 1-5 g/L.

 

NOBILE SWEET VANILLA GRANULAR

Intenzivna aroma vanilije.

Veličina fragmenata: 2-7 mm

Doza:

  • Bijela vina: 1- 3 g/L u fermentaciji.
  • Crna vina: 1-5 g/L u fermentaciji.

NOBILE CHERRY SPICE® - novi proizvod

Čips od francuskog hrasta.

  • Naglašava osjećaj slatkoće.
  • Povećava svježinu i bobičasto voće u vinu.
  • Smanjuje percepciju aroma crnog papra i klinčića.
  • Smanjuje dojam vegetalnog karaktera.
  • Optimizira vrijeme dozrijevanja (rano oslobađanje).

Veličina fragmenata: 7 – 15 mm; Vrijeme kontakta: 6 – 8 tjedana.

Doza: 0.5 – 6 g/L.

 

 

DUŽICE

STAVE 18 DIVINE

Naglašava sturkturu i voćnost s kompleksnim završetkom (kao elegancija burgundskih bačava).

Gradijentno tostiranje. 8 mm: 910 x 60 x 18 mm. / ± 600 g

Vrijeme kontakta: 6-10 mjeseci

Doza: 0,5-2 dužice na 100 L

 

STAVE 18 XBASE

Naglašava intenzitet, težinu na nepcu i voćnost.

Homogeno tostiranje. 8 mm: 910 x 60 x 18 mm. / ± 600 g

Vrijeme kontakta: 6-10 mjeseci

Doza: 0,5-2 dužice na 100 L

 

STAVE 18 XTREME

Naglašeno zrelo voće. Slatkoća s nijansom moka i pržene kave.

Homogeno tostiranje. 8 mm: 910 x 60 x 18 mm. / ± 600 g

Vrijeme kontakta: 6-10 mjeseci

Doza: 0,5-4 dužice na 100 L

 

STAVE AMERICAN REVELATION

Naglašava strukturu i aromatsku kompleksnost.

Gradijentno tostiranje. 7 mm: 910 x 50 x 7 mm. / ± 200 g

Vrijeme kontakta: 4-8 mjeseci.

Doza: 0,5-4 dužice na 100 L

 

STAVE DULCE

Naglašava zaokruženost i slatkoću. Dulce de leche i karamela.

Homogeno tostiranje. 12 mm: 910 x 100 x 12 mm. / ± 600 g

Vrijeme kontakta: 4-8 mjeseci.

Doza: 0,5-4 dužice na 100 L.

 

STAVE ELITE

Naglašava tostirane note i volumen. Najsličnije tradicionalnom dozrijevanju u drvenim bačvama.

Dvostruko tostiranje.12 mm: 910 x 100 x 12 mm. / ± 600 g

Vrijeme kontakta: 4-8 mjeseci.

Doza: 0,5-4 dužice na 100 L.



STAVE FRESH

Naglašva svježinu, voćnost i strukturu.

Homogeno tostiranje. 7 mm: 910 x 50 x 7 mm. / ± 200 g

Vrijeme kontakta: 4-8 mjeseci.

Doza: 0,5-4 dužice na 100 L.

 

STAVE INTENSE

Naglašava volumen, tostiranu kavu i čokoladu.

Homogeno tostiranje. 7 mm: 910 x 50 x 7 mm. / ± 200 g

Vrijeme kontakta: 4-8 mjeseci.

Doza: 0,5-4 dužice na 100 L.

 

STAVE REVELATION

Naglašava strukturu i aromatsku kompleksnost.

Gradijentno tostiranje. 7 mm: 910 x 50 x 7 mm. / ± 200 g

Vrijeme kontakta: 4-8 mjeseci.

Doza: 0,5-4 dužice na 100 L.

 

STAVE SENSATION

Slatkoća, vanilija i tostirane note.

Homogeno tostiranje. 7 mm: 910 x 50 x 7 mm. / ± 200 g

Vrijeme kontakta: 4-8 mjeseci.

Doza: 0,5-4 dužice na 100 L.