Rosé vina

Rosé vina

ACTIFLORE® ROSÉ

Odličan izbor za voćna rose vina, pogotovo kada se radi od sorti s niskim aromatskim potencijalom.

  • Začinske i voćne arome.
  • POF(-) karakter (nema proizvodnje vinil fenola), stvaranje delikatnih i čistih vinskih profila.
  • Prilagodljivi kvasac, osigurava brzu fermentaciju.
  • Visoka razina proizvedenih fermentacijskih aroma.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg.

CELSTAB®

Polimer celuloze biljnog podrijetla i visoke čistoće s niskim stupnjem polimerizacije i viskoznosti.

  • Tekući oblik (100 g/L) omogućuje lako dodavanje u vino.
  • Namijenjen za zaštitu vina od kristalizacije kalijevog bitartarata.
  • CELSTAB® je celulozna guma visoke čistoće i ujednačenog sastava (samo jedan pik na HPLC-u).
  • Inhibira nukleaciju i rast mikrokristala (narušavanjem površina odgovornih za formiranje kristala).
  • CELSTAB® ima visoku moć inhibicije (optimalnim stupnjem supstitucije) i uspijeva stabilizirati tartarate i u slučaju iznimno nestabilnih vina.
  • CELSTAB® je tekući CMC s najnižom koncentracijom SO2 na tržištu.

Maksimalna dopuštena doza: 100 mL/ hL.

Pakovanje:1.08 i 10.8 kg.

FRESHAROM®

Specifično sredstvo od inaktiviranih kvasaca s visokim antoksidacijskim kapacitetom.

Sredstvo bogato glutationom koji ima značajno viši antioksidacijski potencijal nego SO2 ili askorbinska kiselina.

  • Osigurava kvascima asimilirajuće prekursore glutationu (cistein, N-acetilcistein...) za vrijeme aklkoholne fermentacije i posljedično veću sintezu tog tripeptida.
  • Efikasno štiti aromatski potencijal vina i sprječava pojavu oksidiranih aroma.
  • Osigurava aromatičnija vina s poboljšanim potencijalom za odležavanje.

Doza: 20-30 g/hL. Dodati u tank za vrijeme 1/3. alkoholne fermentacije.

Pakovanje: 1 kg/5 kg.

LAFASE® XL Clarification

Pogodan za pročišćavanje bijelih i rosé mošteva.

  • Tekući pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
  • Brza depektinizacija prije flotacije.
  • Pogodan za termički obrađeni mošt.

Doza: 0.5 – 3 mL/hL.

Pakovanje: 1,19 kg/11,9 kg.

LAFASE® XL PRESS

Za prešanje bijelog i crnog grožđa i optimiziranje volumena soka u proizvodnji bijelih i rose vina.

Pročišćeni tekući pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.

  • Povećanje voluena samotoka.
  • Štiti mošt od oksidacije.
  • Skraćuje duljinu ciklusa i sprečava prekomjernu maceraciju limitirajući mehaničke radnje.

Doza: 1-4 mL/100 kg grožđa.

Pakovanje: 1,16 kg/11.6 kg.

LAFAZYM® AROM

Za aromatična  vina koja se proizvode od Muškata, Rieslinga, Traminaca, Syraha...

  • Mikrogranulirani pektolitički enzimi i ß-glukozidaza.
  • Povećava intenzitet aroma u vinima koja se rade od grožđa bogatog glikoliziranim prekursorim (terpeni, norizoprenoidi…).
  • Koristiti nakon alkoholne fermentacije na gotovim vinima ili na bazi za pjenušac.

Doza: 2 - 4 g/hL.

Pakovanje: 100 g.

LAFAZYM® PRESS

Za prešanje bijelog i crnog goržđa; opitmiziranje volumena mošta u proizvodnji bijelih i rose vina.

Pročišćeni mikrogranulirani pektolitički enzimi.

  • Povećava volumen samotoka i prve preševine (bijela i rosé).
  • Kraćuje duljinu i broj ciklusa prešanja.
  • Pospješuje pročišćavanje i filterabilnost.

Doza: 2 - 5 g/100 kg grožđa.

Pakovanje: 100 g/500 g.

LAFAZYM® THIOLS[+]

Za oslobađanje aroma kod sorti grožđa s tiolnim karakterom.

  • Mikrogranulirani pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću. 
  • Obavezno koristiti u kombinaciji s tiolnim kvascima (Zymaflore X5, Delta ili VL3).
  • Povećava aromatski intenzitet vina.

Doza: 3-6 g/hL.

Pakovanje: 250 g.

MICROCOL ALPHA®

Visoko kvalitetni prirodni mikroglanulirani natrijev bentonit s visokim adsorpcijskim kapacitetom. Koristi se za stabilizaciju proteina. Pogodan za mošteve s pH vrijednostima širokog raspona.

  • Stabilizacija termolabilnih proteina.
  • Kompaktni talog.
  • Očuvanje arome.

Doza: 10-80 g/hL.

Pakovanje: 1 kg/5 kg/25 kg.

NUTRISTART®

Kompleksan aktivator kvasaca koji kombinira faktore rasta i preživljavanja te pomaže umnožavanju kvasaca (inaktivirani kvasac, autolizati kvasaca diamonij fosfat, tiamin).

  • Koristiti u slučaju manjka nutrijenata u moštu.
  • 10 g/hL osigurava oko 15 mg/L asimilirajućeg dušika.

Doza: 20 do 40 g/hL ovisno o početnom sadržaju asimilativnog dušika.

Dodati u tank u jednom ili više obroka, u 1/3. alkoholne fermentacije.

Pakovanje: 1 kg/5 kg/20 kg.

NUTRISTART® AROM

Kompletan nutrijent (inaktivirani kvasci, fragmenti stanične stijenke kvasaca bogati glutationom i diamonij fosfat) za postizanje aromatske kompleksnosti vina .

  • Balans izvora dušika (organskih i minaralnih) naglašavajući organoleptičku kompleksnost vina.
  • Formula bogata glutationom korisna u procesu vinifikacije bijelih i rose vina radi očuvanja aromatskog potencijala vina.
  • 10 g/hL Nutristart aroma oslobađa 14 mg/L asimilativnog dušika.

Doza: 20-60 g/hL ovisno o početnom sadržaju asimilativnog dušika.

Dodati u tank u jednom ili više obroka, u 1/3. alkoholne fermentacije.

Pakovanje: 1 kg/5 kg.

NUTRISTART® ORG

100% je organski nutrijent dobiven od inaktivnih kvasaca, bogat aminokiselinama, vitaminima (tiamin, niacin, pantotenska kiselina...), mineralima i mikronutrijentima (magnezij, mangan, cink, željezo, itd.) koji pospješuju umnožavanje stanica.

  • Osigurava urednu i potpunu fermentaciju u slučaju blagih do umjerenih nutritivnih nedostataka.
  • Ograničava sintezu nepoželjnih spojeva (H2S, SO2 itd.)
  • U slučaju kroničnih nutritivnih nedostataka i/ili visokog potencijala alkohola, dodatak NUTRISTART®
  • ORG s dodatnim izvorom dušika zadovoljava nutritivne potrebe stanica kvasaca.
  • 10 g/hL NUTRISTART ORG oslobađa 10 mg/L asimilativnog dušika.

Doza: 30-60 g/hL ovisno o početnom sadržaju asimilativnog dušika.

Dodati u tank u jednom ili više obroka, u 1/3. alkoholne fermentacije.

Pakovanje: 1 kg/5 kg.

POLYLACT®

Kombinacija PvPP-a i kazeina za prevenciju i tretiranje oksidacije u moštu (rosé i bijela vina).

  • Inhibira posmeđivanje i pinking, te smanjuje gorčinu.
  • Nježna i kompletna finalizacija fenolnih spojeva u moštu i vinu.

Doza: preventivni tretman: 20-40 g/hL.

            kurativni tretman: 40-100 g/hL.

Pakovanje: 1 kg/10 kg.

POLYMUST® DC

Biljni protein (grašak) u kombinaciji s kalcijevim bentonitom i aktivnim ugljenom za bistrenje mošta, mladih vina u fermentaciji te gotovih bijelih vina.

  • Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
  • Stabilizacija boje i eliminacija oksidirajućih spojeva.
  • Dekontaminacija mošta i vina u fermentaciji.
  • Selektivna adsoprcija nestabilnih proteina iz vina

Doza: 50-120 g/hL.

Pakovanje: 1 i 10 kg.

POLYMUST® ORG

Biljni protein (grašak) i kalcijev bentonit pogodan za bistrenje vina.

  • Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
  • Odličan učinak bistrenja.
  • Djeluje preventivno i kurativno na oksidaciju polifenola u bijelim i rosé vinima.

Doza: 20-60 g/hL za bijela vina.

           50-100 g/hL za rosé vina.

Pakovanje: 1 kg.

POLYMUST® ROSE

Biljni protein (patatin, izoliran iz krumpira) i PVPP za bistrenje bijelih i rosé mošteva i vina.

  • Za uklanjanje fenolnih kiselina.
  • Za stabilizacija boje rosé mošteva i vina u fermentaciji.

Doza: 30-80 g/hL.

Pakovanje: 1 kg/ 10 kg.

POLYMUST® V

BiljnI protein (graška) i PVPP kao preventivni tretman protiv oksidacije.

  • Prevencija oksidacije.
  • Eliminacija oksidiranih fenolnih spojeva koji mogu vezati aromatske spojeve te mijenjati boju.
  • Kompatibilan za flotaciju i tretman vina.

Doza: 30-80 g/hL.

Pakovanje: 1 kg/10 kg.

SUPERSTART® Blanc & Rose

Rehidratacijska hrana za kvasce za bijela i rose vina bogata faktorima preživljavanja zbog osiguranja završetka fermentacije. Patent FR 2736651.

  • Osigurava oslobađanje i nastanak aroma.
  • Povećava otpornost kvasaca na niske temperature i nizak turbiditet.
  • Sprečava nastanak hlapive kiselost.

Doza: 20-30 g/hL (povećati dozu u slučaju visokog potencijalnog alkohola).

Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.

Pakovanje: 1 kg/5 kg.

VEGECOLL®

Biljni protein iz krumpira za bistrenje mošta i vina

Bez alergena, nije animalnog podrijetla, bez GMO-a.

Vrlo visoki Zeta potencijal, brzo bistrenje.

Najreaktivniji biljni protein u enologiji danas.

Brza i kompaktna flotacija s malom dozom, bolje očuvanje aroma nego s tradicionalnim preparatima za flotaciju.

Doza:

  • Flotacija: 3-10 g/hL(VEGECOLL®), 60-200mL/hL (VEGECOLL® LIQUIDE).
  • Tretiranje bijelog samotoka i rosé mošta za prevenciju oksidacije: 3-20 g/hL.
  • Tretiranje prešanog mošta (lagano prešanje) za eliminaciju oksidiranih fenolnih spojeva: 10-30 g/hL .

Pakovanje: 500 g/ 5 kg.

ZYMAFLORE® DELTA

Kvasac za aromatična bijela i rosé vina. Graševina, Sauvignon, Rajnski rizling, Malvazija, Pošip, Pinot sivi...

  • Kompleksna i elegantna vina.
  • Jako izražene citrusne note, pogotovo grejpa.
  • Optimalni uvjeti: turbiditet 150 - 250 NTU.
  • Smanjen nastanak sumpornih spojeva, čak i kod viših NTU vrijednosti.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g

ZYMAFLORE® VL1

Kvasac za elegantna i odležana bijela vina. Chardonnay, Graševina, Rajnski rizling, Graševina, Chenin, Muškat...

  • POF (-) karakter, nema nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
  • Visoka enzimska aktivnost ß-glukozidaze.
  • Naglašene cvijetne terpenske sortne arome.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® X16

Kvasac za moderna i stilski aromatična bijela i rose vina. Chardonnay, Graševina , Malvazija, Pošip, Chenin Blanc...

  • Vrlo jaka fermentacijska kinetika.
  • Naglašene arome (breskva, bijelo cvijeće, marelica, …).
  • Bez nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
  • Niska koncentracija nastalog H2S.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® X5

Kvasac za aromatična bijela vina s naglašenom ekspresijom tiola. Sauvignon Blanc, Pinot bijeli, Pošip,

  • Riesling, Graševina & rose...
  • Snažna ekspresija hlapivih tiola (šimšir, tropsko voće) i proizvodnja fermentacijskih aroma.
  • Svježa i kompleksna vina.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakovanje: 500 g/10 kg