
Rosé vina

ACTIFLORE® ROSÉ
Odličan izbor za voćna rose vina, pogotovo kada se radi od sorti s niskim aromatskim potencijalom.
- Začinske i voćne arome.
- POF(-) karakter (nema proizvodnje vinil fenola), stvaranje delikatnih i čistih vinskih profila.
- Prilagodljivi kvasac, osigurava brzu fermentaciju.
- Visoka razina proizvedenih fermentacijskih aroma.
Doza: 20 - 30 g/hL.
Pakiranje: 500 g/10 kg.

CELSTAB®
Polimer celuloze biljnog podrijetla i visoke čistoće s niskim stupnjem polimerizacije i viskoznosti.
- Tekući oblik (100 g/L) omogućuje lako dodavanje u vino.
- Namijenjen za zaštitu vina od kristalizacije kalijevog bitartarata.
- CELSTAB® je celulozna guma visoke čistoće i ujednačenog sastava (samo jedan pik na HPLC-u).
- Inhibira nukleaciju i rast mikrokristala (narušavanjem površina odgovornih za formiranje kristala).
- CELSTAB® ima visoku moć inhibicije (optimalnim stupnjem supstitucije) i uspijeva stabilizirati tartarate i u slučaju iznimno nestabilnih vina.
- CELSTAB® je tekući CMC s najnižom koncentracijom SO2 na tržištu.
Maksimalna dopuštena doza: 100 mL/ hL.
Pakiranje:1.08 i 10.8 kg.

FRESHAROM®
Specifično sredstvo od inaktiviranih kvasaca s visokim antoksidacijskim kapacitetom.
Sredstvo bogato glutationom koji ima značajno viši antioksidacijski potencijal nego SO2 ili askorbinska kiselina.
- Osigurava kvascima asimilirajuće prekursore glutationu (cistein, N-acetilcistein...) za vrijeme aklkoholne fermentacije i posljedično veću sintezu tog tripeptida.
- Efikasno štiti aromatski potencijal vina i sprječava pojavu oksidiranih aroma.
- Osigurava aromatičnija vina s poboljšanim potencijalom za odležavanje.
Doza: 20-30 g/hL. Dodati u tank za vrijeme 1/3. alkoholne fermentacije.
Pakiranje: 1 kg/5 kg.

LAFASE® XL Clarification
Pogodan za pročišćavanje bijelih i rosé mošteva.
- Tekući pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
- Brza depektinizacija prije flotacije.
- Pogodan za termički obrađeni mošt.
Doza: 0.5 – 3 mL/hL.
Pakiranje: 1,19 kg/11,9 kg.

LAFASE® XL PRESS
Za prešanje bijelog i crnog grožđa i optimiziranje volumena soka u proizvodnji bijelih i rose vina.
Pročišćeni tekući pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
- Povećanje voluena samotoka.
- Štiti mošt od oksidacije.
- Skraćuje duljinu ciklusa i sprečava prekomjernu maceraciju limitirajući mehaničke radnje.
Doza: 1-4 mL/100 kg grožđa.
Pakiranje: 1,16 kg/11.6 kg.

LAFAZYM® AROM
Za aromatična vina koja se proizvode od Muškata, Rieslinga, Traminaca, Syraha...
- Mikrogranulirani pektolitički enzimi i ß-glukozidaza.
- Povećava intenzitet aroma u vinima koja se rade od grožđa bogatog glikoliziranim prekursorim (terpeni, norizoprenoidi…).
- Koristiti nakon alkoholne fermentacije na gotovim vinima ili na bazi za pjenušac.
Doza: 2 - 4 g/hL.
Pakiranje: 100 g.

LAFAZYM® PRESS
Za prešanje bijelog i crnog goržđa; opitmiziranje volumena mošta u proizvodnji bijelih i rose vina.
Pročišćeni mikrogranulirani pektolitički enzimi.
- Povećava volumen samotoka i prve preševine (bijela i rosé).
- Kraćuje duljinu i broj ciklusa prešanja.
- Pospješuje pročišćavanje i filterabilnost.
Doza: 2 - 5 g/100 kg grožđa.
Pakiranje: 100 g/500 g.

LAFAZYM® THIOLS[+]
Za oslobađanje aroma kod sorti grožđa s tiolnim karakterom.
- Mikrogranulirani pektolitički enzimi sa sekundarnom aktivnošću.
- Obavezno koristiti u kombinaciji s tiolnim kvascima (Zymaflore X5, Delta ili VL3).
- Povećava aromatski intenzitet vina.
Doza: 3-6 g/hL.
Pakiranje: 250 g.

MICROCOL ALPHA®
Visoko kvalitetni prirodni mikroglanulirani natrijev bentonit s visokim adsorpcijskim kapacitetom. Koristi se za stabilizaciju proteina. Pogodan za mošteve s pH vrijednostima širokog raspona.
- Stabilizacija termolabilnih proteina.
- Kompaktni talog.
- Očuvanje arome.
Doza: 10-80 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/5 kg/25 kg.

NUTRISTART®
Kompleksan aktivator kvasaca koji kombinira faktore rasta i preživljavanja te pomaže umnožavanju kvasaca (inaktivirani kvasac, autolizati kvasaca diamonij fosfat, tiamin).
- Koristiti u slučaju manjka nutrijenata u moštu.
- 10 g/hL osigurava oko 15 mg/L asimilirajućeg dušika.
Doza: 20 do 40 g/hL ovisno o početnom sadržaju asimilativnog dušika.
Dodati u tank u jednom ili više obroka, u 1/3. alkoholne fermentacije.
Pakiranje: 1 kg/5 kg/20 kg.

NUTRISTART® AROM
Kompletan nutrijent (inaktivirani kvasci, fragmenti stanične stijenke kvasaca bogati glutationom i diamonij fosfat) za postizanje aromatske kompleksnosti vina .
- Balans izvora dušika (organskih i minaralnih) naglašavajući organoleptičku kompleksnost vina.
- Formula bogata glutationom korisna u procesu vinifikacije bijelih i rose vina radi očuvanja aromatskog potencijala vina.
- 10 g/hL Nutristart aroma oslobađa 14 mg/L asimilativnog dušika.
Doza: 20-60 g/hL ovisno o početnom sadržaju asimilativnog dušika.
Dodati u tank u jednom ili više obroka, u 1/3. alkoholne fermentacije.
Pakiranje: 1 kg/5 kg.

NUTRISTART® ORG
100% je organski nutrijent dobiven od inaktivnih kvasaca, bogat aminokiselinama, vitaminima (tiamin, niacin, pantotenska kiselina...), mineralima i mikronutrijentima (magnezij, mangan, cink, željezo, itd.) koji pospješuju umnožavanje stanica.
- Osigurava urednu i potpunu fermentaciju u slučaju blagih do umjerenih nutritivnih nedostataka.
- Ograničava sintezu nepoželjnih spojeva (H2S, SO2 itd.)
- U slučaju kroničnih nutritivnih nedostataka i/ili visokog potencijala alkohola, dodatak NUTRISTART®
- ORG s dodatnim izvorom dušika zadovoljava nutritivne potrebe stanica kvasaca.
- 10 g/hL NUTRISTART ORG oslobađa 10 mg/L asimilativnog dušika.
Doza: 30-60 g/hL ovisno o početnom sadržaju asimilativnog dušika.
Dodati u tank u jednom ili više obroka, u 1/3. alkoholne fermentacije.
Pakiranje: 1 kg/5 kg.

POLYLACT®
Kombinacija PvPP-a i kazeina za prevenciju i tretiranje oksidacije u moštu (rosé i bijela vina).
- Inhibira posmeđivanje i pinking, te smanjuje gorčinu.
- Nježna i kompletna finalizacija fenolnih spojeva u moštu i vinu.
Doza: preventivni tretman: 20-40 g/hL.
kurativni tretman: 40-100 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/10 kg.

POLYMUST® DC
Biljni protein (grašak) u kombinaciji s kalcijevim bentonitom i aktivnim ugljenom za bistrenje mošta, mladih vina u fermentaciji te gotovih bijelih vina.
- Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
- Stabilizacija boje i eliminacija oksidirajućih spojeva.
- Dekontaminacija mošta i vina u fermentaciji.
- Selektivna adsoprcija nestabilnih proteina iz vina
Doza: 50-120 g/hL.
Pakiranje: 1 i 10 kg.

POLYMUST® ORG
Biljni protein (grašak) i kalcijev bentonit pogodan za bistrenje vina.
- Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
- Odličan učinak bistrenja.
- Djeluje preventivno i kurativno na oksidaciju polifenola u bijelim i rosé vinima.
Doza: 20-60 g/hL za bijela vina.
50-100 g/hL za rosé vina.
Pakiranje: 1 kg.

POLYMUST® ROSE
Biljni protein (patatin, izoliran iz krumpira) i PVPP za bistrenje bijelih i rosé mošteva i vina.
- Za uklanjanje fenolnih kiselina.
- Za stabilizacija boje rosé mošteva i vina u fermentaciji.
Doza: 30-80 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/ 10 kg.

POLYMUST® V
BiljnI protein (graška) i PVPP kao preventivni tretman protiv oksidacije.
- Prevencija oksidacije.
- Eliminacija oksidiranih fenolnih spojeva koji mogu vezati aromatske spojeve te mijenjati boju.
- Kompatibilan za flotaciju i tretman vina.
Doza: 30-80 g/hL.
Pakiranje: 1 kg/10 kg.

SUPERSTART® Blanc & Rose
Rehidratacijska hrana za kvasce za bijela i rose vina bogata faktorima preživljavanja zbog osiguranja završetka fermentacije. Patent FR 2736651.
- Osigurava oslobađanje i nastanak aroma.
- Povećava otpornost kvasaca na niske temperature i nizak turbiditet.
- Sprečava nastanak hlapive kiselost.
Doza: 20-30 g/hL (povećati dozu u slučaju visokog potencijalnog alkohola).
Dozvoljen u organskoj proizvodnji vina.
Pakiranje: 1 kg/5 kg.

VEGECOLL®
Biljni protein iz krumpira za bistrenje mošta i vina
Bez alergena, nije animalnog podrijetla, bez GMO-a.
Vrlo visoki Zeta potencijal, brzo bistrenje.
Najreaktivniji biljni protein u enologiji danas.
Brza i kompaktna flotacija s malom dozom, bolje očuvanje aroma nego s tradicionalnim preparatima za flotaciju.
Doza:
- Flotacija: 3-10 g/hL(VEGECOLL®), 60-200mL/hL (VEGECOLL® LIQUIDE).
- Tretiranje bijelog samotoka i rosé mošta za prevenciju oksidacije: 3-20 g/hL.
- Tretiranje prešanog mošta (lagano prešanje) za eliminaciju oksidiranih fenolnih spojeva: 10-30 g/hL .
Pakiranje: 500 g/ 5 kg.

ZYMAFLORE® DELTA
Kvasac za aromatična bijela i rosé vina. Graševina, Sauvignon, Rajnski rizling, Malvazija, Pošip, Pinot sivi...
- Kompleksna i elegantna vina.
- Jako izražene citrusne note, pogotovo grejpa.
- Optimalni uvjeti: turbiditet 150 - 250 NTU.
- Smanjen nastanak sumpornih spojeva, čak i kod viših NTU vrijednosti.
Doza: 20 - 30 g/hL.
Pakiranje: 500 g

ZYMAFLORE® VL1
Kvasac za elegantna i odležana bijela vina. Chardonnay, Graševina, Rajnski rizling, Graševina, Chenin, Muškat...
- POF (-) karakter, nema nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
- Visoka enzimska aktivnost ß-glukozidaze.
- Naglašene cvijetne terpenske sortne arome.
Doza: 20 - 30 g/hL.
Pakiranje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® X16
Kvasac za moderna i stilski aromatična bijela i rose vina. Chardonnay, Graševina , Malvazija, Pošip, Chenin Blanc...
- Vrlo jaka fermentacijska kinetika.
- Naglašene arome (breskva, bijelo cvijeće, marelica, …).
- Bez nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
- Niska koncentracija nastalog H2S.
Doza: 20 - 30 g/hL.
Pakiranje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® X5
Kvasac za aromatična bijela vina s naglašenom ekspresijom tiola. Sauvignon Blanc, Pinot bijeli, Pošip,
- Riesling, Graševina & rose...
- Snažna ekspresija hlapivih tiola (šimšir, tropsko voće) i proizvodnja fermentacijskih aroma.
- Svježa i kompleksna vina.
Doza: 20 - 30 g/hL.
Pakiranje: 500 g/10 kg