Pjenušava vina

Pjenušava vina

CELSTAB®

Polimer celuloze biljnog podrijetla i visoke čistoće s niskim stupnjem polimerizacije i viskoznosti.

  • Tekući oblik (100 g/L) omogućuje lako dodavanje u vino.
  • Namijenjen za zaštitu vina od kristalizacije kalijevog bitartarata.
  • CELSTAB® je celulozna guma visoke čistoće i ujednačenog sastava (samo jedan pik na HPLC-u).
  • Inhibira nukleaciju i rast mikrokristala (narušavanjem površina odgovornih za formiranje kristala).
  • CELSTAB® ima visoku moć inhibicije (optimalnim stupnjem supstitucije) i uspijeva stabilizirati tartarate i u slučaju iznimno nestabilnih vina.
  • CELSTAB® je tekući CMC s najnižom koncentracijom SO2 na tržištu.

Maksimalna dopuštena doza: 100 mL/ hL.

Pakiranje:1.08 i 10.8 kg.

CHARBON ACTIF PLUS GR®

Aktivni ugljen za prehrambenu uporabu u granuliranom obliku.

Tretiranje pigmentiranog mošta.
Doza: 20-100 g/hL.

Pakiranje: 5 kg.

CLEANSPARK®

Pomoćno sredstvo za riddling (bentonit/alginati) za automatsko i ručno okretanje boca koji omogućuje:

  • Savršeno bistrenje vina u bocama.
  • Brzo i potpuno taloženje čestica u vinu.
  • Stvara savršenu nakupinu kvasaca koja se skuplja u grlo boce.

Doza: 60 do 80 mL/hL.

Pakiranje: 1 kg/5 kg/21 kg

FRESHAROM®

Specifično sredstvo od inaktiviranih kvasaca s visokim antoksidacijskim kapacitetom.

Sredstvo bogato glutationom koji ima značajno viši antioksidacijski potencijal nego SO2 ili askorbinska kiselina.

  • Osigurava kvascima asimilirajuće prekursore glutationu (cistein, N-acetilcistein...) za vrijeme aklkoholne fermentacije i posljedično veću sintezu tog tripeptida.
  • Efikasno štiti aromatski potencijal vina i sprječava pojavu oksidiranih aroma.
  • Osigurava aromatičnija vina s poboljšanim potencijalom za odležavanje.

Doza: 20-30 g/hL. Dodati u tank za vrijeme 1/3. alkoholne fermentacije.

Pakiranje: 1 kg/5 kg.

LACTOENOS® B16 STANDARD KIT

Bakterije i kit za reaktivaciju.

  • Vrlo otporan soj posebno pogodan za ponovno pokretanje MLF zbog preciznog protokola aklimatizacije.
  • Aklimatizacija se radi sa starterom (protokol s više koraka, 3 do 5 dana dug, pogledajte na pakiranju).
  • Aktivator dolazi s bakterijama.

Pakiranje: doza za 50 hL/doza za 250 hL.

LAFAZYM® CL

Za pročišćavanje mošta maksimiziranjem potencijala grožđa i očuvanjem terroira.

Za proizvodnju vrhinskih bijelih vina.

  • Pročišćeni mikrogranulirani pektolitički enzimi.
  • Poboljšava taloženje i kopaktnost taloga.

Povećava volumen pročišćenog mošta.

Doza: 0,5 - 2 g/hL.

Pakiranje: 100 g/ 500 g

LAFAZYM® PRESS

Za prešanje bijelog i crnog goržđa; opitmiziranje volumena mošta u proizvodnji bijelih i rose vina.

Pročišćeni mikrogranulirani pektolitički enzimi.

  • Povećava volumen samotoka i prve preševine (bijela i rosé).
  • Kraćuje duljinu i broj ciklusa prešanja.
  • Pospješuje pročišćavanje i filterabilnost.

Doza: 2 - 5 g/100 kg grožđa.

Pakiranje: 100 g/500 g.

MANNOSTAB® LIQUIDE 200

Sadrži jedini manoprotein, prirodno prisutan u vinu, koji ima sposobnost stabilizacije kalijevog tartarata: Mp40. Enzimatski je ekstrahiran iz stanične stijenke kvasca prema patentiranom postupku (patent br. 2726284) koji štiti i osigurava stabilizacijski učinak Mp40.

  • Inhibicija kristalizacije soli kalijevog bitratarata.
  • Ne utječe na vino organoleptički.
  • Prirodno prisutan u vinu.
  • Stabilizira bijela, rosé i crna vina; mirna i pjenušava vina; filtrirana i nefiltrirana vina.
  • Nema otpada, niti utroška vode i energije.

Doza: 50-150ml/ hL.

Pakiranje:1.08 kg/10.8 kg.

OENOLEES®

Specifična hranjiva formulacija od stanica kvasaca s visokim sadržajem peptida za vrhunska vina (Patent 1850682).

Smanjuje osjećaj agresivnosti vina: djeluje na polifenole odgovorne za gorčinu i trpkost vina.

Povećava osjećaj slatkoće vina: specifični peptidi nastali autolizom kvasaca imaju jako nizak senzorski prag osjetljivosti (16 mg/L, u usporedbi s 3 g/L saharoze). Pomaže u smanjivanju koncentacije Ohratoksina A. Dozvoljen za korištenje u organskoj proizvodnji vina.

Doza: 20-40 g/hL

Pakiranje: 1 kg/5 kg.

OENOLEES® MP

Ekstrakt iz staničnih stijenki kvasaca (manoproteini) bogat specifičnim peptidima (Patent EP 1850682) i polisaharidima.
Djeluje na povečanje osjeta slatkoće u vinu (crna i bijela vina).
Omogućuje vinarima bolji balans kiselina i gorčine.
Može se dodati u vino tijekom dozrijevanja ili pred punjenje.

Doza: 10-30 g/hL.

Pakiranje: 1 kg.

POLYMUST® PRESS

Kombinacija PVPP-a, kalcijevog bentonita i biljnog proteina (patatina) za prevenciju redukcije ili oksidacije u prešanim vinima.

Za bistrenje i stabilizaciju boje crnih prešanih vina. Smanjenje astrigentnosti te vegetalnih i metalnih aroma.

Mikrobiološka stabilizacija.

Doza: 15-50 g/hL za crna vina.

           40-100 g/hL za bijela i rosé  vina.

Pakiranje: 1 kg/10 kg.


 

QUERTANIN® SWEET

Elagitanini, ekstrahirani iz srca hrasta za dozrijevanje i čuvanje vina. Doprinosi zaokruženosti i dugotrajnosti vina.
Koristi se u vinifikaciji crnog, roze i bijelog vina.

QUERTANIN® SWEET je visoko kvalitetan preparat elagitanina koji:
• Poboljšava strukturu vina i obogaćuje okus.
• Regulira oksidacijsko-redukcijske reakcije tijekom dozrijevanja u bačvama ili mikrooksigenacije.
• Stvara medij bogat elagitaninima u korištenim bačvama (sličan onome u novim bačvama).
• Poboljšava pročišćavanje.

Doza:

Prema enološkom kodeksu, tanin ne smiju mijenjati mirisne karakteristike ni boju vina. Stoga preporučene doze variraju ovisno o funkciji i matriksu vina, te ih je potrebno odrediti pokusom.
• Očuvanje aromatske svježine na bijelim i rose vinima: 2 - 5 g/hL
• Dozrijevanje crnih vina: 5 - 20 g/hL

Pakiranje: 500 g

STABIVIN®

Otopina čiste verek gumiarabike s visokim indeksom zaštite (<8) za stabilizaciju nestabilnih tvari boje u crnim vinima. Hidrofilni koloidi koji pomažu u borbi protiv zamućenja i koloidnih taloga, pri čemu se postiže maksimalna bistroća vina:

  • Stabilizira nestabilne tvari boje.
  • Pospješuje zaštitu od pojave metalnih i proteinskih zamućenja.
  • Zajedničko djelovanje s Polytartarylom utječe na uspješniju stabilizaciju vina na tartarate.

Doza: 70-150 mL/hL

Pakiranje: 1.1 kg/5.5 kg

SUPERSTART® SPARK

Rehidratacijska hrana za sekundarnu fermentaciju u boci kod proizvodnje pjenušavih vina.  Patent FR 2736651.

  • Značajno povećava otpornost na etanol.
  • Sprečava nastankak negativnih sumpornih spojeva (H2S).
  • Smanjuje nastanak hlapive kiselosti.
  • Pjenušava vina: pospješuje završetak kreiranja mjehurića.

Doza: 20-30 g/hL. Preporučuje se kod ponovnog pokretanja fermentacije.

Pakiranje: 1 kg.

TANFRESH®

Trenutno topljiva mješavina elagitanina i proantocijanidina dobivena iz tanina grožđa.

  • Za osvježavanje bijelih i rosé vina (protiv oksidacije, netipično dozrijevanje).
  • Djeluje na strukturu i osjećaj punoće u ustima.
  • Pomaže eliminaciji reduktivnih mirisa.

Doza: 0.5-6 g/hL.

Pakiranje: 250 g.

THIAZOTE® PH

Aktivator akloholne fermentacije (amonijeve soli i tiamin).

  • THIAZOTE® PH: diamonij fosfat i tiamin.

10 g/hL THIAZOTE® osigurava oko 21 mg/L asimilativnog dušika.

Pakiranje: 1 kg/5 kg/25 kg

ZYMAFLORE® SPARK

Kvasac za pjenušava vina i teške uvjete fermentacije. Za fermentaciju vina i za sekundarnu fermentaciju pjenušavih vina.

  • Otporan na teške uvjete fermentacije (potencijalni alkohol, turbiditet, temperatura).
  • Podnosi visoke koncentracije SO2 i alkohola.

Doza: 20 - 30 g/hL; 30 - 50 g/hL u slučaju zaustavljene fermentacije

Pakiranje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® VL1

Kvasac za elegantna i odležana bijela vina. Chardonnay, Graševina, Rajnski rizling, Graševina, Chenin, Muškat...

  • POF (-) karakter, nema nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
  • Visoka enzimska aktivnost ß-glukozidaze.
  • Naglašene cvijetne terpenske sortne arome.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakiranje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® VL3

Kvasac za elegantna vina s izraženom ekspresijom hlapivih tiola. Sauvignon blanc, Graševina, Rizling, Pinot bijeli...

  • Izoliran u jednom od najboljih vinograda Sauvignon Blanca u Bordeauxu.
  • Dobra sposobnost proizvodnje sortnih aroma tipičnih za Sauvignon Blanc iz bezmirisnih prekursora u moštu.
  • Punoća i zaokruženost u ustima.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakiranje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® X16

Kvasac za moderna i stilski aromatična bijela i rose vina. Chardonnay, Graševina , Malvazija, Pošip, Chenin Blanc, rose...

  • Vrlo jaka fermentacijska kinetika.
  • Naglašene arome (breskva, bijelo cvijeće, marelica, …).
  • Bez nastanka vinil-fenola, čist i profinjen vinski profil.
  • Niska koncentracija nastalog H2S.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakiranje: 500 g/10 kg

ZYMAFLORE® X5

Kvasac za aromatična bijela vina s naglašenom ekspresijom tiola. Sauvignon Blanc, Pinot bijeli, Pošip, Riesling, Graševina & rose...

  • Snažna ekspresija hlapivih tiola (šimšir, tropsko voće) i proizvodnja fermentacijskih aroma.
  • Svježa i kompleksna vina.

Doza: 20 - 30 g/hL.

Pakiranje: 500 g/10 kg

MANNOSPARK® - novi proizvod

Specifični manoproteini iz stanične stijenke kvasaca (Patent 2726284).

  • Pospješuje kolidnu i stabilnost na tartarate.
  • Poboljšava pjenušave karakteristike vina.
  • Utječe na veličinu i eleganciju mjehurića.
  • Produljava postojanost pjenice na površini vina u čaši.
  • Omogućava stvaranje izdašnijeg obruba pjene.

Preporučena doza: 100-200 mL/hL

Pakiranje: 1 i 10 L