
Novi proizvodi

FLOWPURE®
FLOWPURE® je jedino rješenje na tržištu posebno namijenjeno uklanjanju ostataka pesticida u vinu odobreno od strane OIV-a. FLOWPURE® je u potpunosti u skladu s LAFFORT®-ovom vizijom za razvoj preciznih enoloških rješenja iz prirode.
- Mikronizirano biljno vlakno, bez glutena, iz organskog uzgoja, proizvedeno prema ekološki prihvatljivom postupku.
- FLOWPURE® sadrži biokemijske sastojke iz stanične stijenke biljke: hemiceluloza, celuloza, lignin, proteini i lipidi.
- Koristi se za vrijeme filtracije vina u svrhu smanjenja ostataka pesticida i okratoksina A.
Pakiranje: 5 kg

MALOBOOST®
Specifičan nutrijent prilagođen posebnim nutritivnim potrebama bakterijama mliječnog vrenja (Oenococcus oeni). Potiče brzi početak i optimalnu kinetiku jabučno-mliječne fermentacije (MLF). Koristi se za:
- Početak i brži završetak MLF.
- Pomaže ponovnom pokretanju kod usporene ili zaustavljene MLF.
- Pomaže kod MLF s teškim uvjetima (niska temperatura i pH, visoki alkohol)
Preporučena doza: 20 - 40 g/hL
Pakiranje: 1 kg

MANNOSPARK®
Specifični manoproteini iz stanične stijenke kvasaca (Patent 2726284).
- Pospješuje kolidnu i stabilnost na tartarate.
- Poboljšava pjenušave karakteristike vina.
- Utječe na veličinu i eleganciju mjehurića.
- Produljava postojanost pjenice na površini vina u čaši.
- Omogućava stvaranje izdašnijeg obruba pjene.
Preporučena doza: 100-200 mL/hL
Pakiranje: 1 i 10 L

LAFASE XL FLOT®
Specifičan enzim za brzu depektinizaciju mošta za flotaciju.
- Tekući pektolitički enzim sa sekundarnom aktivnošću.
- Niska cinamil-esterazna aktivnost kako bi se očuvala kvaliteta mošta.
- Brza flokulacija za optimalno pročišćavanje.
Preporučena doza: 1 - 4 mL/hL.
Pakiranje: 10 L/11.9 kg

VEGEFLOT®
Kombinacija biljnih proteina (patatin i protein iz graška) s visokim kapacitetom flokulacije, pogodno za flotaciju.
- Brza flotacija.
- Prisutnost patatina doprinosi brzom smanjenju rizika oksidacije.
- Bolje iskorištenje mošta (mali postotak taloga).
- Bez alergena, bez animalnog izvora, bez GMO.
- Nema rizik od prekomjernog bistrenja.
Preporučena doza:
- Flotacija 10 - 20 g/hL
- Bijeli i rose moštevi 10 - 40 g/hL.
Pakiranje: 1 i 10 kg

VEGEFINE®
Biljni proteini (patatini) za pročišćavanje mošta i vina.
- Bez alergena, bez animalnih izvora, bez GMO.
- Snažna reaktivnost prema fenolnim spojevima.
- Mala količina taloga nakon sedimentacije.
- Nema rizika od prekomjernog bistrenja.
- Očuvanje aroma.
Preporučena doza:
- Bistrenje bijelog i rose samotoka za prevenciju i tretman oksidacije: 5-30 g/hL.
- Bistrenje preševina (niski tlakovi) radi eliminacije oksidativnih fenolnih spojeva: 10-50 g/hL.
Pakiranje: 1 i 10 kg
REDSTAB®
Otopina Verek gumiarabike i kalijevog poliaspartata za stabilizaciju crnih i rose vina.
Inhibira kristalizaciju i stabilizira tvari boje.
Preporučena doza: 100-200 mL/hL
Pakiranje: 22 kg

TANIN VR SKIN®
Novi proizvod na bazi proantocijanidina iz pokožice grožđa.
- Zbog specifične prirode proizvoda (tanini iz pokožice), TANIN VR SKIN omogućuje:
- Kompenzaciju nedostatka tanina kod grožđa (smanjena fenolna zrelost ili loš omjer tanina i antocijana).
- Stabilizacija boje zbog nastanka kompleksa tanina i antocijana.
- Poboljšano pročišćavanje.
- Utjecaj na strukturu vina i dugotrajnosti na nepcu.
Preporučena doza: 5 - 40 g/hL
Pakiranje: 500 g.

QUERTANIN Q1®
Elagitanini iz srca hrasta lužnjaka i američkog hrasta. Za vinifikaciju crnog, rose i bijelog vina.
- Koristi se kod dozrijevanja radi djelovanja na taninsku strukturu te pridonosi ravnotežu u vinima.
- Regulira redukcijski fenomen tijekom dozrijevanja u bačvama ili mikrooksigenacije.
- Kreira okruženje bogato elagitaninima u korištenim bačvama, identičan onome koji se nalazi u novim bačvama.
- Poboljšava pročišćavanje.
Preporučena doza:
- Očuvanje aromatske svježine u bijelim i rose vinima: 2 – 5 g/hL.
- Dozrijevanje crnih vina: 5-10 g/hL.
Pakiranje: 500 g
NOBILE CHERRY SPICE®
Čips od francuskog hrasta.
- Naglašava osjećaj slatkoće.
- Povećava svježinu i bobičasto voće u vinu.
- Smanjuje percepciju aroma crnog papra i klinčića.
- Smanjuje dojam vegetalnog karaktera.
- Optimizira vrijeme dozrijevanja (rano oslobađanje).
Veličina fragmenata: 7 – 15 mm; vrijeme kontakta: 6 – 8 tjedana.
Doza: 0.5 – 6 g/L.