Novi proizvodi

Novi proizvodi

FLOWPURE®

FLOWPURE® je jedino rješenje na tržištu posebno namijenjeno uklanjanju ostataka pesticida u vinu odobreno od strane OIV-a.  FLOWPURE® je u potpunosti u skladu s LAFFORT®-ovom vizijom za razvoj preciznih enoloških rješenja iz prirode.

  • Mikronizirano biljno vlakno, bez glutena, iz organskog uzgoja, proizvedeno prema ekološki prihvatljivom postupku.
  • FLOWPURE® sadrži biokemijske sastojke iz stanične stijenke biljke: hemiceluloza, celuloza, lignin, proteini i lipidi.
  • Koristi se za vrijeme filtracije vina u svrhu smanjenja ostataka pesticida i okratoksina A.

Pakovanje: 5 kg

MALOBOOST®

Specifičan nutrijent prilagođen posebnim nutritivnim potrebama bakterijama mliječnog vrenja (Oenococcus oeni). Potiče brzi početak i optimalnu kinetiku jabučno-mliječne fermentacije (MLF). Koristi se za:

  • Početak i brži završetak MLF.
  • Pomaže ponovnom pokretanju kod usporene ili zaustavljene MLF.
  • Pomaže kod MLF s teškim uvjetima (niska temperatura i pH, visoki alkohol)

Preporučena doza: 20 - 40 g/hL

Pakovanje: 1 kg

 

MANNOSPARK®

Specifični manoproteini iz stanične stijenke kvasaca (Patent 2726284).

  • Pospješuje kolidnu i stabilnost na tartarate.
  • Poboljšava pjenušave karakteristike vina.
  • Utječe na veličinu i eleganciju mjehurića.
  • Produljava postojanost pjenice na površini vina u čaši.
  • Omogućava stvaranje izdašnijeg obruba pjene.

Preporučena doza: 100-200 mL/hL

Pakovanje: 1 i 10 L

LAFASE XL FLOT®

Specifičan enzim za brzu depektinizaciju mošta za flotaciju.

  • Tekući pektolitički enzim sa sekundarnom aktivnošću.
  • Niska cinamil-esterazna aktivnost kako bi se očuvala kvaliteta mošta.
  • Brza flokulacija za optimalno pročišćavanje.

Preporučena doza: 1 - 4 mL/hL.

Pakovanje: 10 L/11.9 kg

VEGEFLOT®

Kombinacija biljnih proteina (patatin i protein iz graška) s visokim kapacitetom flokulacije, pogodno za flotaciju.

  • Brza flotacija.
  • Prisutnost patatina doprinosi brzom smanjenju rizika oksidacije.
  • Bolje iskorištenje mošta (mali postotak taloga).
  • Bez alergena, bez animalnog izvora, bez GMO.
  • Nema rizik od prekomjernog bistrenja.

Preporučena doza:

  • Flotacija 10 - 20 g/hL
  • Bijeli i rose moštevi 10 - 40 g/hL.

Pakovanje: 1 i 10 kg

VEGEFINE®

Biljni proteini (patatini) za pročišćavanje mošta i vina.

  • Bez alergena, bez animalnih izvora, bez GMO.
  • Snažna reaktivnost prema fenolnim spojevima.
  • Mala količina taloga nakon sedimentacije.
  • Nema rizika od prekomjernog bistrenja.
  • Očuvanje aroma.

Preporučena doza:

  • Bistrenje bijelog i rose samotoka za prevenciju i tretman oksidacije: 5-30 g/hL.
  • Bistrenje preševina (niski tlakovi) radi eliminacije oksidativnih fenolnih spojeva: 10-50 g/hL.

Pakovanje: 1 i 10 kg

REDSTAB®

Otopina Verek gumiarabike i kalijevog poliaspartata za stabilizaciju crnih i rose vina.

Inhibira kristalizaciju i stabilizira tvari boje.

Preporučena doza: 100-200 mL/hL

Pakovanje: 22 kg

TANIN VR SKIN®

Novi proizvod na bazi proantocijanidina iz pokožice grožđa.

  • Zbog specifične prirode proizvoda (tanini iz pokožice), TANIN VR SKIN omogućuje:
  • Kompenzaciju nedostatka tanina kod grožđa (smanjena fenolna zrelost ili loš omjer tanina i antocijana).
  • Stabilizacija boje zbog nastanka kompleksa tanina i antocijana.
  • Poboljšano pročišćavanje.
  • Utjecaj na strukturu vina i dugotrajnosti na nepcu.

Preporučena doza: 5 - 40 g/hL

Pakovanje: 500 g.

QUERTANIN Q1®

Elagitanini iz srca hrasta lužnjaka i američkog hrasta. Za vinifikaciju crnog, rose i bijelog vina.

  • Koristi se kod dozrijevanja radi djelovanja na taninsku strukturu te pridonosi ravnotežu u vinima.
  • Regulira redukcijski fenomen tijekom dozrijevanja u bačvama ili mikrooksigenacije.
  • Kreira okruženje bogato elagitaninima u korištenim bačvama, identičan onome koji se nalazi u novim bačvama.
  • Poboljšava pročišćavanje.

Preporučena doza:

  • Očuvanje aromatske svježine u bijelim i rose vinima: 2 – 5 g/hL.
  • Dozrijevanje crnih vina: 5-10 g/hL.

NOBILE CHERRY SPICE®

Čips od francuskog hrasta.

  • Naglašava osjećaj slatkoće.
  • Povećava svježinu i bobičasto voće u vinu.
  • Smanjuje percepciju aroma crnog papra i klinčića.
  • Smanjuje dojam vegetalnog karaktera.
  • Optimizira vrijeme dozrijevanja (rano oslobađanje).

Veličina fragmenata: 7 – 15 mm; vrijeme kontakta: 6 – 8 tjedana.

Doza: 0.5 – 6 g/L.