Cjenik laboratorijskih usluga
| OSNOVNE KEMIJSKE ANALIZE VINA | |
| Osnovna analiza vina | Cijena |
|
Slobodni i ukupni SO2, alkohol, ukupna kiselost, hlapiva kiselost, pH vrijednost, reducirajući šećeri, jabučno-mliječna fermentacija |
45,00 € |
|
Osnovna analiza mošta (OAM) i bobica (OAB) Priprema uzorka za analizu, ukupni SO2, °Bx/°Oe, asimilativni dušik, pH vrijednost, ukupna kiselost, jabučna kiselina enzimatski, potencijalni alkohol, turbiditet |
50,00 € |
| Osnovna analiza kvasine (OAK) | |
| Slobodni i ukupni SO2, alkohol, ukupna kiselost, hlapiva kiselost, ph vrijednost | 30,00 € |
| POJEDINAČNE ANALIZE: | |
| FT-IR analiza vina | |
| Alkohol (vol. %) | 8,00 € |
| pH vrijednost | 8,00 € |
| Ukupna kiselost (g/L kao vinska) | 8,00 € |
| Hlapiva kiselost (g/L kao octena) | 8,00 € |
| Jabučna kiselina (g/L) | 8,00 € |
| Mliječna kiselina (g/L) | 8,00 € |
| Reducirajući šećeri (g/L) | 8,00 € |
| Analiza SO2: | |
| Ukupni SO2 (metoda po Ripperu) | 8,00 € |
| Slobodni SO2 (metoda po Ripperu) | 6,00 € |
| Korekcija na reduktone (askorbinska kiselina) | 10,00 € |
| Enzimatske/kolorimetrijske/turbidimetrijske analize vina (MIURA) | |
| Octena kiselina (g/L) |
15,00 € |
| Jabučna kiselina (g/L) | 15,00 € |
| Mliječna kiselina (g/L) | 15,00 € |
| Glukoza + Fruktoza (g/L) | 15,00 € |
| Limunska kiselina (g/L) | 15,00 € |
| Amonijalkalni dušik (mg/L) | 15,00 € |
| Ukupni šećeri (g/L) | 20,00 € |
| Acetaldehid (mg/L) | 15,00 € |
| Alfa-amino dušik (mg/L) | 15,00 € |
| Bakar (mg/L) | 15,00 € |
| Askorbinska kiselina (mg/L) | 20,00 € |
| Vinska kiselina (mg/L) | 15,00 € |
| Kalcij (mg/L) | 15,00 € |
| Kalij (mg/L) | 15,00 € |
| Ukupna kiselost (g/L kao vinska) | 15,00 € |
| Ukupni šećeri (g/L) | 20,00 € |
| Acetaldehid (mg/L) | 15,00 € |
| Ukupni polifenoli (mg/L) | 20,00 € |
| Katehini (mg/L) | 20,00 € |
| Mikrobiološke analize: | |
| Brettanomyces spp. (kvantitativna analiza) | 20,00 € |
| Saccharomyces spp. (kvantitativna analiza) | 20,00 € |
| Stabilnost vina: | |
| Stabilnost na tartarate (konduktometrijski | 15,00 € |
| Stabilnost na termolabilne proteine | 15,00 € |
| CMC/KPA test (3 doze) | 72,00 € |
| Stabilnost boje | 12,00 € |
| Bentonit test (preporučena doza) | 25,00 € |
| Pinking potencijal | 15,00 € |
| CO2 u vinu | 15,00 € |
| Savjet (*uz savjet je obavezna OAB/OAM/OAV) | 30,00 € |
| Analiza hlapivih spojeva*: | |
| Analiza viših alkohola i estera (GC) | 60,00 € |
| Analiza viših alkohola, estera, terpena, 4-etil fenola (GC) | 80,00 € |
| 4-etil fenol (GC-FID) | 60,00 € |
| Senzorke analize: | |
| Senzorska procjena vina | 30,00 € |
| Sumporni reduktivni spojevi (merkaptani, sumporovodik, dimetil dosulfid) | 50,00 € |
| *Cijene su izražene u netto vrijednost. Na sve cijene izračunava se PDV 25 %. Sklapanjem ugovora o poslovnoj suradnji ostvaruje se popust na laboratorijske analize. Analize označene zvjezdicom (*) obavljaju se u suradnji s vanjskim laboratorijima. | |





