Cjenik laboratorijskih usluga
Usluga | Cijena |
---|---|
Osnovna analiza vina (OAV) slobodni i ukupni SO2, alkohol, ukupna kiselost, hlapiva kiselost, pH vrijednost, reducirajući šećeri, jabučno-mliječna fermentacija | 290,00 kn |
Analiza mošta (OAM) i bobica (OAB) ukupni SO2, °Bx, asimilativni dušik, pH vrijednost, ukupna kiselost, jabučna kiselina, potencijalni alkohol, turbiditet | 300,00 kn |
Pojedinačne analize
Usluga | Cijena |
---|---|
FT-IR analiza vina: * za mošt i bobice se dodatno naplaćuje priprema uzorka | |
Alkohol (vol. %) | 50,00 kn |
pH vrijednost | 50,00 kn |
Ukupna kiselost (g/L kao vinska) | 50,00 kn |
Hlapiva kiselost (g/L kao octena) | 50,00 kn |
Jabučna kiselina (g/L) | 40,00 kn |
Mliječna kiselina (g/L) | 40,00 kn |
Asimilativni dušik (mg/L) | 50,00 kn |
Reducirajući šećeri (g/L) | 50,00 kn |
Praćenje jabučno-mliječne fermentacije: | |
Tankoslojna kromatografija | 50,00 kn |
Analiza SO2: | |
Ukupni SO2 (metoda po Ripperu) | 50,00 kn |
Slobodni SO2 (metoda po Ripperu) | 40,00 kn |
Korekcija na askorbinsku kiselinu | 70,00 kn |
Enzimatske analize vina: | |
Jabučna kiselina (g/L) | 80,00 kn |
Mliječna kiselina (g/L) | 80,00 kn |
D-glukoza + D-fruktoza (g/L) | 80,00 kn |
Stabilnost vina: | |
Stabilnost na tartarate | 90,00 kn |
Stabilnost na termolabilne proteine | 90,00 kn |
Stabilnost boje | 90,00 kn |
Bentonit test (preporučena doza) | 180,00 kn |
Pinking potencijal | 90,00 kn |
CO2 u vinu | 80,00 kn |
Analiza hlapivih spojeva*: | |
Analiza viših alkohola i estera (GC) | 390,00 kn |
Analiza viših alkohola, estera, terpena, 4-etil fenola (GC) | 580,00 kn |
4-etil fenol (GC-FID) | 440,00 kn |
Savjet (uz savjet nužna OAV/OAM/OAB) | 80,00 kn |
Priprema uzorka mošta | 40,00 kn |
Priprema uzorka bobica | 60,00 kn |
*Cijene su izražene u netto vrijednostima. PDV na sve cijene je 25 %. Sklapanjem ugovora o poslovnoj suradnji ostvaruje se popust na laboratorijske analize.